Mix 2019. 09. 24.

A városházán fogadták a földrajzi olimpián ezüstöt szerző Matúš Bébert

Az Ľ.J.Šulek Gimnázium tanulója, a komáromi Matúš Béber ezüstsávos minősítéssel tért haza a Kínában megrendezett Hong Kong-i Nemzetközi Földrajzi Diákolimpiáról, ahol 46 ország 171 versenyzője közül került a legjobbak közé.

Idén tizenhatodik alkalommal rendeztek földrajzi világversenyt, aminek alapvető célja a földrajz népszerűsítése, a világ minden tájáról származó fiatal geográfusok földrajzi tudásának összemérése, valamint a földrajzi ismeretek minőségi oktatásának népszerűsítése világszerte.

A megmérettetés négy-öt napig zajlott és három részből állt: egy írásbeliből, egy komplex terepfeladatból és egy multimédiatesztből.

A sikeres tanulót a város vezetése, Keszegh Béla polgármester, Ondrej Gajdáč alpolgármester és a város oktatásügyi főosztályának vezetője, Bajkai János fogadta, gratulálva az elért eredményhez.

A polgármester megköszönte, hogy a komáromi diák nemzetközi szinten is méltóképpen képviselte iskoláját és szülővárosát. Emellett örömét fejezte ki, hogy szorgalmával, kitűnő tanulmányi eredményeivel és magatartásával példát mutat kortársainak is.

(Komárom Város Facebook oldal)

Szólj hozzá!