Mix 2019. 09. 24.

A városházán fogadták a földrajzi olimpián ezüstöt szerző Matúš Bébert

Az Ľ.J.Šulek Gimnázium tanulója, a komáromi Matúš Béber ezüstsávos minősítéssel tért haza a Kínában megrendezett Hong Kong-i Nemzetközi Földrajzi Diákolimpiáról, ahol 46 ország 171 versenyzője közül került a legjobbak közé.

Idén tizenhatodik alkalommal rendeztek földrajzi világversenyt, aminek alapvető célja a földrajz népszerűsítése, a világ minden tájáról származó fiatal geográfusok földrajzi tudásának összemérése, valamint a földrajzi ismeretek minőségi oktatásának népszerűsítése világszerte.

A megmérettetés négy-öt napig zajlott és három részből állt: egy írásbeliből, egy komplex terepfeladatból és egy multimédiatesztből.

A sikeres tanulót a város vezetése, Keszegh Béla polgármester, Ondrej Gajdáč alpolgármester és a város oktatásügyi főosztályának vezetője, Bajkai János fogadta, gratulálva az elért eredményhez.

A polgármester megköszönte, hogy a komáromi diák nemzetközi szinten is méltóképpen képviselte iskoláját és szülővárosát. Emellett örömét fejezte ki, hogy szorgalmával, kitűnő tanulmányi eredményeivel és magatartásával példát mutat kortársainak is.

(Komárom Város Facebook oldal)