Kultúra 2014. 04. 24.

Doktor Herz – Magyarock Dalszínház bemutatója a Jókai Moziban, először Ganxsta Zoleeval

Április 28-án és 29-én (hétfő-kedd) 19.00 órai kezdettel a dél-komáromi Jókai Moziban lesz megtekinthető a legendás musical, a Doktor Herz, első ízben Ganxsta Zoleeval.  Rövid betekintés a tartalomba:

Jan Herz, az elismert tudós régóta kísérletezik az álmokkal, a valósággal és a gondolatok határainak kiszélesítésével. Doctor Herz Nobel-díjas tudós, híresség mindössze harmincéves, és már mindent elért, amit a szakmájában lehetséges. Mindezek ellenére egy padlásszoba az otthona, és nem adja a tudását a hatalomnak.

A nagy kérdés, hogy hogyan tud ellenállni a mi jó doktorunk a nyomásnak, és meddig? A hadsereg ugyanis szeretné megkaparintani új találmányát, és ezért semmitől sem riad vissza. Először csak kérik, aztán már fenyegetik, végül körbeveszik és megpróbálják megsemmisíteni. Hiszen a tudás is hatalom, jóra és rosszra egyaránt használható. A címszereplőnk neve beszélő név: doktorként az ész embere, ugyanakkor Herzként a szív embere is – csak jóra akarja használni (és használtatni) legújabb felfedezését.

Azonban nemcsak saját magát kell megvédenie, hanem szeretteit is. Oliver, az öregedő színész felesége, a Mutter után jön föl a doktor birodalmába, Mezzabotta pedig a lányát szeretné hazavinni. A lánya, Beryll azonban nem fogad szót: a végsőkig szerelmével marad.

A Madách Színház 1988-ban mutatta be a legendás musicalt, amely nagy sikert aratott; humora és csodálatos zenéje mellett a nézők nagyra értékelték a mondanivalóját is. A mostani előadás külön érdekessége, hogy a rendező, Laklóth Aladár az ősbemutatón Pancho szerepét alakította. A produkcióban első alkalommal lép színpadra a Magyarock Dalszínház vendégeként a népszerű Ganxsta Zolee.

Szerzők:

Írta: Müller Péter
Zeneszerző: Tolcsvay László
Dalszöveg: Bródy János
Rendező: Laklóth Aladár
Főbb szereplők: Szűcs József, Végh Edina, Szakács Péter, Kuczmann Ágnes, Balogh Attila, Makrai Pál, Gerdesits Ferenc, Ganxsta Zolee

Jegyek kaphatók a Jókai Moziban nyitvatartási idő alatt!

Doctor Herz plakát 1

Szólj hozzá!