Város 2022. 05. 23.

Dudás Ildikó, a Bóbita óvó nénije kapta az idei Vankó Terike-díjat

Bóbitás óvó néni érdemelte ki idén a megtisztelő Vankó Terike-díjat. Vankó Terike egész életében a magyar óvodák fennmaradásáért dolgozott, az Óvodapedagógusok Országos Társulásának megalapítója. Minden évben olyan óvodapedagógus kapja meg a róla elnevezett díjat, aki kiemelkedő eredményt ér el szakmájában.

Idén Dudás Ildikó, a Bóbita Óvoda jelöltje részesült ebben az elismerésben. Dudás Ildikó 2019-ben adta ki a Comenius Pedagógiai Intézet gondozásában a Szivárványmuzsika című ötlettárt, amely a szolmizáció tanítását és a zenei nevelést segíti az óvodákban. Munkájában a zene szeretete meghatározó szerepet játszik.

„Nagyon jó érzés, ugyanakkor meglepődtem, hogy kollégáim javasoltak a díjra – mondja a Dudás Ildikó. – Hálás vagyok, hogy ilyen fantasztikus közösségben dolgozhatok, ahol megbecsülik a munkám. Rendkívül fontosnak tartom a művészeteket, azon belül pedig a zenei nevelést, hiszen a gyermekek számára a zene az önkifejezés, a befogadás és a kapcsolatteremtés eszköze. A gyerekeket érdekli a szolmizáció: a kézjelek, a színek használata közel áll hozzájuk. A zene a lelket simogatja, táplálja, nyitogatja a kapukat azokban a kis szívekben.”

„Örülök, hogy projektemet a kollégák is elkezdték használni, csupa pozitív visszajelzéseket kapok. Nemcsak használják az ötlettárat, hanem tovább is gondolják a benne foglaltakat. A fő cél, hogy a zeneszeretet útján indítsuk el a gyerekeket. A Comenius Pedagógiai Intézet az alsó tagozatos tanítóknak is elindította ezt a képzést, így az 1-4-es évfolyamokban is alkalmazni lehet a Szivárványmuzsika kiadványt.”

Forrás: Bóbita óvoda FB-oldala, Új Szó