Város 2016. 07. 04.

A Dunába akart ugrani egy fiatal lány

Öngyilkosságot készült elkövetni egy 18 éves lány Észak-Komáromban, a Duna fölött ívelő vasúti hídról. A rendőrséget a lány barátja értesítette – időben sikerült megelőzni, hogy a vízbe ugorjon.

Az észak-komáromi rendőrséget zaklatott hangon hívta fel egy fiatal férfi: a barátnője a Dunába akar ugrani, és ezt ő nem tudja megakadályozni. A férfi idegességében rossz helyszínt adott meg: „egy határátkelőhöz közeli hidat” említett.

A rendőregységek először a határhídhoz mentek, aztán amikor ott senkit se találtak, gyorsan átmentek a vasúti hídhoz, hogy megakadályozhassák a tragédiát.

Amikor a vasúti hídhoz értek, a rendőrök először egy férfialakot vettek észre. „Nem tudtuk miről van szó, felszaladtunk a lépcsőn, s azt láttuk, hogy valaki a sínek között áll“ – nyilatkozta az egyik rendőr a Noviny.sk-nak.

Kiderült, hogy a sínek közt álló férfi annak a 18 éves lánynak a barátja, aki éppen öngyilkosságra készülődik. Nem mert közelebb menni a kedveséhez, aki már az életveszélyesen alacsony korlát mellett állt. A lány a táskáját kövekkel pakolta meg, hogy gyorsan a víz alá merüljön, hogy esélye se legyen a túlélésre.

„Óvatosan közelítettük meg őt, remélve, hogy nem követ el őrültséget“ – mondta az egyik rendőr. – „Gyorsan megragadtuk őt, azután már biztonságban volt. Nem tudjuk, hogy észrevett-e bennünket“ – mondta a másik rendőr.

Barátja, aki meg akarta őt menteni, ott állt tehetetlenül a síneken. A lány nem engedte meg, hogy segítsen rajta annak ellenére, hogy ő volt az egyetlen, akinek megírta azt a tervét, hogy véget akar vetni az életének családi problémák miatt. Miután a rendőrök megmentették, sírva bújt a barátjához. A rendőrök nem tudják, hogy tisztában volt-e azzal, hogy mit akart elkövetni.

A 18 éves lányt a történtek után kórházba szállították.

Forrás: noviny.sk/para/szia