Sport 2017. 12. 11.

Dupla győzelem kosárlabdában, a röplabdacsapat a második a tabellán: Az elmúlt hét komáromi sport összefoglalója

A komáromi sportélet legfontosabb eseményei a december 4- december 10-ei hétről.

Kosárlabda

MBK Rieker COM-Therm Komárno – MBK Handlová 101:88 (50:39)
-Eurovia SBL 16.forduló- 
A komáromi kosárlabdacsapat a fordulót megelőző két mérkőzésén mutatott gyengébb teljesítményén hamar túltette magát, hiszen a soron következő meccsét már nagyobb izgalmak nélkül hozta Nyitrabánya csapata ellen. Habár az első két játékrész még többször is szoros eredményt hozott, az első félidő végén már 11 pontos előny volt a hazaiak birtokában. A második félidő, szinte már szokásosnak mondható módon, ismét gyengébb komáromi teljesítménnyel kezdődött, aminek köszönhetően a vendégek le tudták dolgozni hátrányukat. A vezetést azonban nem sikerült megszerezniük, ezek után pedig ismét szépen építette előnyét Komárom csapata. Az utolsó negyed megkezdése után pedig tulajdonképpen már el is döntötte a mérkőzést a hazai csapat, miután 19 pontosra sikerült növelni az előnyt. A hazai csapat játékosai közül a legkiemelkedőbb teljesítményt Tomič (25 pont, 6 gólpassz, 4 labdalopás), Jankovič (21 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz) és Bowman (19 pont, 8 lepattanó, 4 gólpassz) nyújtotta.

A vendégek becsülettel küzdöttek, de Komárom magabiztos győzelmet aratott (fotó:basketliga.sk)

A mérkőzés videó összefoglalója:

 

MBK Rieker COM-Therm Komárno – PP & TV RAJ Žilina 102:72 (58:37)
-Eurovia SBL 17.forduló- 
A hazai csapat nemcsak, hogy megismételte a szerdai teljesítményét, de fokozna is tudta Zsolna csapata ellen. Ehhez egyrészt kellett a vendégcsapat segítsége is, akik nagyon rossz napot fogtak ki, dobásaik kisebb része jutott csak át a gyűrűn. A sérülés miatt a csapat egyik kulcsfigurája, Miles Bowman nélkül felálló Komárom az első negyedben szinte megszórta a vendégeket, 32 pontot szerzett az első 10 perc alatt. A második negyedben folytatódott a hazaiak dominanciája, a félidőre pedig már több, mint magabiztos, 21 pontos előnnyel mehettek. Sok babér már a második félidő sem tartogatott a zsolnai csapat számára, a hazaiak nyugodtan építették tovább előnyük, a mérkőzés egy pontján tetemes, 38 pontos volt a különbség a két csapat között. Šporar vezetőedzőnek így a mérkőzés utolsó fázisában már arra is lehetősége nyílt, hogy az általában kevesebb játéklehetőséghez jutó játékosai között is kiosszon jó pár perc játékidőt. A hazai csapat legjobbja ismét a csapatkapitány, Boban Tomič volt, aki ezúttal 21 ponttal, 10 gólpasszal és 5 lepattanóval vette ki részét a sikerből. Mellette nagyszerű teljesítményt nyújtott a 70%-os pontossággal dobó Lukáš Hoferica (16 pont, 3 labdalopás), valamint a 17 pontig és 7 lepattanóig jutó Adams. A tabella 6.helyét elfoglaló Komárom a héten Szlovákia keleti részére látogat, hiszen szerdán Kassa csapatával ütközik majd meg.

A mérkőzés videó összefoglalója:

 

Röplabda

VKP Bratislava „B” – VK Spartak UJS Komárno 
0:3 (19:25, 18:25, 21:25)
3:2 (25:20, 17:25, 25:20, 19:25, 16:14)
-szlovák másodosztály 11.forduló-
A komáromi csapat az első mérkőzésen abszolút dominálva, mondhatni könnyed győzelmet aratott a pozsonyi együttes vendégeként. A második mérkőzés azonban már bőven hozott izgalmakat a kilátogatók számára, hiszen a két csapat fej fej mellett haladt, így a győztes kiléte is csak az 5.játékrészben derült ki. Itt sajnos már a hazaiak teljesítettek jobban, így a komáromi játékosok egy győzelemmel és egy vereséggel távozhattak a fővárosból. Az ezúttal vendégként pályára lépő komáromiak azonban így sem lehetnek elégedetlenek, hiszen a bajnoki szezon felénél jelenleg az előkelő második helyet foglalják el a tabellán, s csupán egy győzelemmel előzi meg őket Zsolna csapata. A röplabdacsapat következő mérkőzését december 17-én játssza idegenben, Nagyszombat ellen. 

Küzdősportok

Birkózás

2017. december 9-én  harmadik alkalommal rendezték meg Steinbrunnban a Nemzetközi Gyermek és Diák kötöttfogású „Mikulás kupát“, melyre a Komáromi Spartacus Birkózó klub csapata is meghívást kapott. A megmérettetésen összesen 6 ország 180  birkózója vett részt. Birkózóink a következő eredményeket érték el:

Serdülő : 2002-2004

41 kg – 2. hely  – LAKATOŠ  Imrich
45 kg – 3. hely  – NAGY Nikolas
50 kg – 2. hely –  VELSICZ Richárd