Sport 2020. 08. 07.

Egy 83 éves versenyző is teljesítette régiónk 100 km-es instant kerékpártúráját

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a közelmúltban útjára indított, 100KOM elnevezésű projekt, mely a kerékpározás szerelmeseinek nyújt páratlan formát a versenyzésre. Arra pedig, hogy életkor, nem és testalkatra való tekintet nélkül bárki próbára teheti magát, a legjobb példa a kihívás eddigi legidősebb teljesítője, aki 80. életévén túl állt rajthoz és gyűrte le a 100 km-es távot. 

Április végén adtunk hírt először az egyedi kerékpáros kihívásokat kínáló 100KOM elnevezésű projektről, mely megteremtette az instant kerékpártúra fogalmát. A projekt különlegessége ugyanis, hogy mindenki individuálisan regisztrál a kihívásra, mely aztán tetszés szerint bármikor elkezdhető. Ennélfogva másokkal együtt vagy akár egyedül is versenyezhetünk, a végén csak a versenyidő számít. A kihívások közül 100 és 200 km-es túra is választható, melyek teljesítése során a környék és a Dunamente legszebb természeti örökségeit járhatjuk körbe. 

Habár a 100KOM projekt a legnagyobb korlátozások alatt indult útjára, különlegessége miatt egyből aktualitást is nyert: “Bár a projekt ötlete már régebben megfogalmazódott bennünk, végül csak a koronavírus-járvány miatti komoly rendelkezések, a »karantén« idején indítottuk el. Részben azért is, hogy az embereknek alternatív sportolási lehetőséget tudjunk nyújtani a nehéz időszakban. Hiszen ebben a formában úgy tudnak egymással megmérkőzni, hogy közben nem is kell feltétlenül találkozniuk. Az indulás után fokozatosan kezdett terjedni a projekt híre, és most már egyre többen csatlakoznak a kihíváshoz – mondta el a 100KOM egyik megálmodója, Kovács Kamill.  

A 100KOM kihívások teljesítésének menete mondhatni pofonegyszerű. A megfelelő kihívás és a weboldalon keresztüli regisztráció után elég beolvasni a QR kódot a túra jelölt kezdőpontján, mellyel egyből kezdetét is veszi a kihívás. Az útvonal számos ellenőrzőpontján, valamint a célban is ehhez hasonló kódok vannak elhelyezve, melyek leolvasásával teljesíthető a szakasz és a kihívás. Ezt követően, nevünkkel együtt futamidőnk is felkerül a 100kom.com weboldal „Hírességek csarnokába“. A sikeres teljesítés után valamennyi versenyző kap egy emlékérmet, melyet személyesen a komáromi Piko-Bike kerékpárüzletben lehet átvenni, valamint egy nyomtatható oklevelet. Miután pedig egy személy többször is teljesíthet egy-egy kihívást, így nem csak mások, de saját magunk idejével is versenyezhetünk és követhetjük fejlődésünket.  

A kihívásokon nem csupán a versenyszellemű kerékpárosok, de a túrákat keresők is előszeretettel mérettetik meg magukat. Azt, hogy a 100KOM kihívásainak teljesítése bárki számára ideális formát jelent a testmozgásra, a 100 km-es próbatétel eddigi legidősebb teljesítője bizonyítja a legjobban. 

“A projekt indulása óta már több mint 40-en regisztráltak a kihívásokra, közülük a legidősebb, aki célba ért, egy 83 éves versenyző volt. Ismerjük Árpi bácsit már hosszú ideje, tudtuk, hogy képes hasonló dolgokra, de most újabb tanúbizonyságát adta kitartásáról. Emellett akadt olyan is, aki emberfeletti teljesítménnyel, egy nap alatt teljesítette mindkét, vagyis a 100 és a 200 km-es kihívást is. Örömmel tölt el bennünket az is, hogy már nem csupán a környék kerékpárosai, de a távolabbról érkezők is szívesen mérettetik meg magukat a 100, vagy 200 km-es kihívásainkban” – mondta végezetül Kovács Kamill. 

A versenyző, aki egymás után teljesítette mindkét távot

Ha Ön is szeretne két kerékre pattanni, próbára tenni magát és közben megismerni régiónk legszebb tájait, látogasson el a 100kom.com weboldalra és próbálja ki a 100KOM projekt kerékpáros kihívásait.  

(PR)