Mix 2020. 04. 24.

Egy komáromi férfi koronavírus-tesztje is pozitív lett

Tegnap adtunk hírt arról a hölgyről, akit a komáromi kórházban diagnosztizáltak koronavírus-fertőzésre. Amint viszont az utólag kiderült, időközben egy komáromi férfi tesztje is pozitív eredménnyel zárult.

A ma7.sk hírportál értesülése alapján a minap egy Magyarországon dolgozó, komáromi férfi tesztje is pozitív lett. A férfi esetében a tünetek hiányában az elővigyázatosság rántotta le a leplet a fertőzöttségéről. A férfi ugyanis már egy hónapja nem volt munkában, mielőtt azonban ismét munkába állt volna, önként teszteltette magát. Az első mintavétel után viszont az ismételt teszt is kimutatta a COVID-19 vírus jelenlétét a szervezetében, így kötelező kéthetes házi karanténba vonult. A férfi egyébként nem mutatott fertőzésre utaló tüneteket.

A komáromi járásban így ezzel együtt összesen négy koronavírus-fertőzött személyről lehet tudni. Közülük az elsőként diagnosztizált és a bősi karanténközpontban kezelt, Ausztráliából hazatért ógyallai férfi második negatív tesztje után már elhagyhatta a központot. Az ekeli hölgy ezzel szemben továbbra is betegként van nyilvántartva. Rajtuk kívül a negyedik fertőzött az a hölgy, akiről a tegnapi nap során adtunk hírt. A Komárom környéki faluból származó hölgy (pontos helyadatot nem bocsátottak rendelkezésünkre) a komáromi kórházban készülődött a műtétjére, melynek részeként kötelezően elvégeztek rajta egy koronavírus-tesztet. A hölgy ugyan semmi tünetet nem mutatott, tesztje mégis pozitív lett, így mondhatni, egy véletlen folytán derült csak fény a fertőzésére.

(SziaKomárom, ma7.sk nyomán)