Város 2014. 01. 20.

Egy nagyobb vagy két kisebb moziterem lesz Komáromban

Zajlanak a felújítási munkák az egykori Tatra mozi épületében Komáromban, nyárra a homlokzatot is rendbe teszik írja az Újszó.com.

Közel egy éve, hogy a városi képviselő-testület 20 évre bérbe adta Ryšavý Boldizsár vállalkozónak az egykori Tatra mozi Megye utcában álló épületét. A bérleti feltételek között szerepelt, hogy egy éven belül el kell kezdenie a felújítást és két éven belül a mozi működtetését. A munkálatok tavaly ősszel megkezdődtek, idén január elején pedig egy péksüteményeket árusító kisbolt nyílt az épület utcafronti részén.

„A szerződés aláírása kissé elhúzódott, csak 2013 augusztusában került sor rá, ezért késett a munkák elkezdése – mondta Ryšavý Boldizsár. – Az ingatlan nagyon rossz állapotban volt, a tető beszakadt, emiatt elázott és beomlott több helyiség mennyezete is. A termekben halomban állt a szemét, az előző bérlők által otthagyott kacat, ezt mind el kellett távolítani. A tulajdonos részéről kis odafigyeléssel, állagmegőrzéssel a legnagyobb károk megelőzhetők lettek volna.” Idén folytatódik az épület rendbetétele, hamarosan kebabos nyílik a földszinten. A tervek szerint az első emeleten masszázsstúdió, reklámiroda, valamint a fiatal korosztályt megcélzó márkabolt kap helyet, a második emeleten pedig 10, kollégiumi típusú szobát alakítanak ki, ahol elsősorban egyetemi hallgatókat szállásolnak el.

„Nyárra az épület homlokrészét is szeretnénk rendbe tenni. Miután fokozatosan beindulnak a vállalkozások és a bérlti díjakból bevételünk lesz, hozzáfogunk a mozi felújításához és megvásároljuk a szükséges műszaki berendezéséket, vetítőgépet, hangtechnikát stb. – tájékoztott Ryšavý Boldizsár. – Két lehetséges változat jöhet szóba: vagy egy 250 férőhelyes, vagy két kisebb mozitermet alakítunk ki.” A vállalkozó elárulta, mindenképpen vetítenek majd magyar szinkronizálású filmeket is. „A filmforgalmazók már alig várják, hogy Komáromban is megnyíljon a mozi, és a jelenleginél nagyobb piaca legyen Szlovákiában ezeknek a magyar szinkronizálású, illetve magyar feliratos filmeknek” – tette hozzá.

(forrás és fotó: Újszó.com)

Szólj hozzá!