Mix 2018. 05. 22.

Egy nap a Tripl’s-ben: Így készülnek a hambik a kulisszák mögött

A 3 Tripl’s étterem kétségkívül a város és a régió egyik legkedveltebb vendéglátó egységei közé tartozik. De vajon mit rejtenek a hambik és mi van az ízek mögött? Szerkesztőségünk a Tripl’s konyhájába nyerhetett betekintést, belesve az egyes ételek elkészítésének folyamataiba és a hamburgerek legnagyobb titkaiba.

A komáromi Komenský utcán található 3 Tripl’s étterem 2014 nyarán nyitotta meg kapuit, mind a mai napig pedig magas szinten szolgálja ki az éhes szájú vendégeket. Szerkesztőségünket a Tripl’s étteremvezetője, Hipszká Szilvia fogadta, aki beavatott minket az étterem mindennapjaiba és a Tripl’s-ös hamburgerek készítésének rejtelmeibe is.

Szilvia első körben bemutatta az étterem egyes működési szekcióit: „A munka 4 különböző részlegen zajlik; a pénztárnál, a drive in-nél, a konyhában pedig a fritőznél és a grillnél. Ez utóbbi egy csirke- és egy marhahús részlegre osztódik, melyeket a kettő között található zöldséges pult választ el egymástól.”

A felvett rendelések elemei az egyes részlegek monitorjain jelennek meg az alapján, hogy mely szekciót érintik. Egy hamburger elkészítésének első lépéseként a konyhán dolgozó megnézi, elő van-e készítve a rendelt burgerhez szükséges hús a melegen tartó tárolóban.

Szilvia erről elmondta, hogy „minden egyes rekesznél be van állítva egy időzítő, ami azt mutatja, hogy meddig használható fel a hús. Természetesen itt nem órákra kell gondolni. Amennyiben pedig egy hús nem lett felhasználva és eléri a meghatározott időt, automatikusan megy a kukába.”

Ez után pirítják meg a zsemlét a külön erre kialakított gépben. Az egyes hamburgerek elkészítésének módja egy előre meghatározott szabvány szerint működik, melynek ábrái a pult fölött kaptak helyet.

„Ezek a táblák az ételek szabványosítását és a dolgozók betanulását is segítik. Főleg, hogy az új tagok ügyesebben bele tudjanak jönni a munkába, hiszen a vizuális megjelenítés könnyebben megmarad az emberekben” – tette hozzá Hipszká Szilvia.

Miután a burgerek elkészültek, a monitoron kipipálják a rendelést és az addigra becsomagolt szendvicsek bekerülnek a pénztár mögötti melegen tartó tárolóba.

 A pénztárnál lévők aztán innen gyűjtik össze a vendégek megrendeléseinek egyes tételeit, melyet a kellemes hangulatú és modern kialakítású vendégtérben fogyaszthatjuk el.

Kérésünkre pár dolgozó is megszólalt a Tripl’s mindennapjairól:

Andi már nyitás óta a csapat tagja. „Szeretem ezt a típusú, úgymond fiatalos munkát, ami energikusabb és dinamikusabb. Nem vagyok egy irodában ülő típus és kimondottan szeretek emberekkel dolgozni. Jó a közösség is, jól kijövök mindenkivel, de általában inkább a munkára koncentrálok.”

Laci szintén az indulástól itt dolgozik: „Szeretek itt dolgozni, mert pörgős és változatos munka, ahol mindig érnek meglepetések. A kollégákkal nagyon jó a kapcsolatom, többeket is a barátaimnak tekintem.”

Iza a Selye János Egyetem hallgatójaként éli mindennapjait, a Tripl’s csapatát így iskola mellett erősíti: „Szaktársaimtól kértem tanácsot a diákmunkát illetően, ők ajánlották ezt a helyet. Nagyon tetszik az itteni munka. Volt ezelőtt más diákmunkám is, szóval van összehasonlítási alapom. Persze nagyobb a hajtás, de legalább annyival jobb a társaság is. Ráadásul a sulival is összeegyeztethető, hiszen nagyon rugalmasak az itteniek, így mondhatni én osztom be magamnak a hetet aszerint, hogy mikor érek rá dolgozni.”

Portálunknak végül maga a tulajdonos, Strýček Norbert is nyilatkozott, aki a meghirdetett állásajánlatukra érkezett negatív hozzászólásokra is kitért:

„Így 4 év után szerencsére azt mondhatom, hogy egy jól működő, eredményes céget tartunk fent, minden előírást betartva. Ennek szellemében készítettük el álláshirdetésünket is, mely sajnos több negatív véleményt és félreértést is szült, valamint azt kellett tapasztalnom, hogy néhányan már a nettó fizetés kiszámolásával sincsenek tisztában. Hirdetésünkben igyekeztünk inkább egy nálunk kapható alacsonyabb fizetést feltüntetni, ami viszont jelentősen növekedhet több hétvégén, ünnepnapon, vagy esténként végzett munkaórával. Emellett a különböző járulékokat, így az étkezési utalványt és a negyedéves vagy évvégi bónuszokat sem tartalmazza a hirdetésben szereplő összeg. Azok számára pedig, akik hosszú távban gondolkoznak, nyitott a lehetőség a fejlődésre mind szakmailag, mind pénzügyileg.”

Utolsó kérdésünkre, mely a cég legnagyobb erősségére irányult, Hipszká Szilvia a csapattagok közti jó kapcsolatot, valamint a vendégek irányába mutatott megfelelő hozzáállást emelte ki: “Itt minden arról szól, hogy kommunikáljanak egymással az emberek és a részlegek. Az itt dolgozók már van, hogy félszavakból is megértik egymást és tudják, hogy számíthatnak a másikra. Gyakran pedig nem zárul le a műszak végeztével sem a közös „élet”, többször előfordult már, hogy együtt mentek ki szórakozni munka után is. Tényleg olyan ez, mint egy család. Tény, hogy nincs megállás, gyakran sok a vendég és pörögni kell, de a kollégákon azt látom, hogy mivel jól érzik magukat egymás társaságában, könnyebben tudják kezelni a stresszesebb helyzeteket is. A cég legnagyobb erőssége a jó kollektíva és a vendégekhez való jó viszonyulás. Minőséget mindenki tud árulni, ha akar, de sajnos tapasztalataim alapján egyre több az olyan hely, ahol ehhez nem társul a vendégekhez való megfelelő hozzáállás. Nálunk azonban a kedvesség, a figyelmesség és az alázat alap elvárásnak mondható.”

A Tripl’s csapata jelenleg is keresi leendő munkatársait. Ha pedig Te is részese szeretnél lenni ennek a nagyszerű csapatnak, nincs más dolgod, mint jelentkezni!