Város 2021. 08. 30.

Thai hűsítők, tüzes koktélok az újonnan nyílt Palace Café&Bárban

Ha valami vérpezsdítőt keresel, ahol a koktélok széles kínálata elérhető áron és kiváló ízű alapanyagokból kerül az asztalodra… Ha a hagyományos fagyi helyett a tekercselt távolkeleti változatot kóstolnád meg… Ha tuti kávézó és reggeliző helyet keresel, vagy a későbbi órákban egy baráti csevely mellé street foodot is csipegetnél, Komáromban a Klapka téren immáron mindezt egy helyen megteheted!

Benyó Donát fiatal kora ellenére céltudatosan toppant a vendéglátás piacára: felmérte, hogy a Klapka téren miből van hiány, utánajárt a thai fagylaltkészítés minden csínjának bínjának, majd teljes gőzerővel a vendégek rendelkezésére bocsájtotta a Palace Café&Bárt. „Az ötlet az Instagramról indult, aminek csak akkor tulajdonítottam különösebb jelentőséget, amikor beszippantott a vállalkozói világ. Ahogy a fesztiválokat járva homokképeket árultam, megfigyeltem, hogy az ételárusoknál micsoda sorok kígyóznak non stop. Tudatosult bennem, hogy mennyire élvezném ezt az egész napos pörgést és örömszerzést én is.“ Donátnak és segítőinek egy éven át rengeteg megoldandó feladatuk akadt a nyitásig… Többek közt a fiatal srácnak többször is messzire kellett utaznia, hogy elsajátítsa és kitapasztalja az igazi thai ízek tekercselt változatának fortélyát, hiszen közel s távol valóban ritkaságnak számít ez a fagylalttípus. „A járvány miatt kinti, látványos helyre nem kaptunk engedélyt, de próbáltam olyan forgalmasabb helyszínt találni, ahol a beltéri készítés sem szab gátat a hűsítő élvezeteknek.“ A Klapka étterem és a Zichy pont közötti épület tökéletes helyszínnek bizonyult – bár két év kihasználatlanság után jócskán ráfért a felújítás. Műemlék révén meg kellett őrizni annak történelmi alapjait, a helyiség viszont mostanra gyönyörűen felújítva áll a látogatók rendelkezésére. A terasz 18 fő, a benti rész pedig 20 személy befogadására alkalmas, ahol a zártkörű rendezvényekre is nagy igény mutatkozik. Osztálytalálkozók, születésnapok, vagy akár svédasztalos keresztelő utáni családi ebéd számára is tökéletes helyszínnek bizonyul.

A Palace Café&Bár folyamatosan bővülő koktélkínálatát a street food alapanyagainak minőségére fektetett hangsúly, a csapolt Pilsner és Heineken, a Don Cortez 100% Arabica kávé és végül a thai fagyikészítés művészete emeli ki a többi vendéglátóhely közül! Az ízvilág leendő slágereinek a mojito, avokádó, levendula, és pina colada ígérkezik – addig is kérjük az Oreós, Kinder buenos vagy a vaníliás göngyölt finomságokat – ráadásul mindez kedvező áron és nagy adagokban kerül elénk (egy adaggal tulajdonképpen 3 gombócnyit falhatunk be).

De vajon mitől olyan extra a thai fagyi? A hűsítő nasi ugyanis a vendég szeme láttára készül – frissen, zamatos gyümölcsökből, de még a kekszeket is előttünk bontják ki! A tekercselt forma pedig csak hab a tortán. A vaníliás alapból készülő fagyi mellé már a vegán, a laktózmentes és az ízesítetlen variációkkal is kísérelteznek. „Nem egyszerű, mert nem minden alapanyag tekeredik fel. Első lépésként az alapot ráöntjük a -25 fokos fagyasztópultra és két spakli segítségével beledaráljuk a kért hozzávalókat. Egy sor kalapáló mozdulatot követően aztán szétterítjük a masszát és kis hengereket formázunk belőle, amit kehelyben szolgálunk fel!“ Az elkészítés pár perces, látványos, kissé zajos, de mindenképpen megéri kivárni, hogy a távolkeleti kuriózumot tökéletes formai és ízkivitelben szervírozzák.

Természetesen a téli szezonban sem maradunk kalóriabomba nélkül: piték, sütik és egyéb édességek kerülnek majd a kínálatba. Egy csésze minőségi kávé mellé pedig ízletes ropogtatnivalóval indíthatjuk a napot a belváros szívében az egész évben – reggeli egyelőre előrendelésre! 

Milyen programokkal készül fokozni a Palace csapata az izgalmakat?

Kvízestek, énekes előadások, karaoke bulik, FIFA partik és egyéb tematikus események is a terítékre kerülnek a koktélakciók mellé. 20 Eurós fogyasztás felett pedig a szerencsések koktélt nyerhetnek!

Látogass el a Palace Café&Bárba, mert…

…a jó hangulat, a maximális odafigyelés és a minőségi alapanyagok garantáltak! Aki újdonságokat szeretne kipróbálni, főleg ami az országos szinten is kuriózumnak számító thai fagyit illeti, mindezt elérhető áron engedheti meg magának! „A szüleim és a barátaim támogatása nélkül ez a hely most nem létezne. Hálás vagyok nekik! Szerencsére úgy vesszük észre, hogy szeretik az emberek, amit csinálunk és mi is szeretünk örömet okozni vendégeinknek! Végül is ez volt az egyik célom a hellyel, a jó hangulat és a minőségi ételek, italok felszolgálása!“