Város 2016. 10. 20.

Két gyermeket ütöttek el a gyalogátkelőn Gútán

FRISSÍTÉS
Súlyos baleset történt ma reggel (október 20.) 7:15 órakor Gútán. Egy 24 éves sofőr a gyalogátkelőn elütött két kislányt Peugeot 307-es autójával. A 11 éves Ibolya súlyosan megsérült, eszméletét is elvesztette, őt az egyik pozsonyi kórházba szállították.  A 8 éves Jozefina könnyebb sérüléseket szenvedett, a komáromi kórházban látták el, és már el is engedték. A sofőr nem fogyasztott alkoholt.

A JOJ TV információi szerint a baleset a Dankó Pista telep közelében történt. Gyermekek egy csoportja éppen iskolába igyekezett, amikor a gyalogátkelőn beléjük futott az autó. A fiatal sofőr a szemtanúk szerint nem vette észre a gyerekeket.

baeeset-guta-2

Rossz látási viszonyok – mind a sofőrök, mind a gyalogosok és kerékpárosok nagyon figyeljenek oda!
A  Nyitrai Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője, Božena Bruchterová nyomatékosan felhívja a figyelmet a mai napra (is) jellemző rossz látási viszonyokra, amelyet az eső, a ködszitálás és a kora reggeli félhomály okoz. Mindez maximális koncentrációt igényel a sofőröktől. A legnagyobb veszélynek a kerékpárosok és a gyalogosok vannak kitéve, akik gyakran elfeledkeznek róla, hogy nem elég nekik látni – őket is észre kell venni. Ilyen időjárási viszonyok esetén mind a gyalogosoknak, mind a kerékpárosoknak törvény írja elő a fényvisszaverő ruházat viselését.

A mai baleset is igazolja a törvény betartásának fontosságát: egyik gyermek sem viselt ilyen öltözéket. 

Forrás: Noviny.sk,
Frissítés: rendőrségi sajtóhír