Város 2017. 11. 10.

Elfogadták a területrendezési tervet: zöld utat kapott az elkerülőút

Tegnap, november 9-én délután 1 órától tartották meg a Városházán a 36. testületi ülést, melyen végre pont került az elkerülő utat is magába foglaló területrendezési terv körül kialakult döntésképtelen helyzetre. 

A 25 tagú testület tegnap újra összeült és a 7 órás ülés során több dolog is megvitatásra került. A legnagyobb érdeklődést azonban a területrendezési terv, különös hangsúllyal az elkerülő út sorsa övezte. Már abban is érzékelhető a kérdés súlya, hogy két döntésképtelen ülés után a testületi tagok ezúttal több, mint 5 órán keresztül foglalkoztak ezzel a ponttal. Végül azonban viszonylag egyhangú eredménnyel zárták a probléma megvitatását. A testület 17 képviselője a területrendezési terv elfogadása mellett szavazott, az ellenzők tábora viszont csak 4 főt számlált.

A gyakran környezetvédelmi indokok miatt ellenzett területrendezési terv így nagy valószínűséggel megkapja majd azt az igent is a tavaszi, végső szavazáson, amely után ténylegesen elkezdődhet a terv végrehajtása és az elkerülő út építése.