Város Dél-komárom 2021. 07. 01.

Elkészült az inkubátor ház

A dél-komáromi ipari parkban immár hivatalosan is átadott létesítmény elsősorban a betelepülő cégeknek biztosít háttér infrastruktúrát – írja a komarom.hu. A sajtónyilvános eseményen Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő mellett, dr. Molnár Attila polgármester és Czita János alpolgármester mondott köszöntőt.

A városvezető hangsúlyozta, a most átadott inkubátorház nem csupán egy a hozzánk érkező cégeknek jelenthet segítséget, de egyfajta vállalkozásfejlesztési centrumként is működik majd a jövőben.

– Jelenleg is igen élénk érdeklődés mutatkozik a ház iránt, mely reméljük a jövőben csak fokozódni fog. Kollégáimmal azon dolgozunk, hogy
megteljen innovációval ez a létesítmény, mert az azt jelenti, hogy Komárom vonzó és egyre vonzóbb a gazdasági társaságok számára. Az új cégek megjelenése, az itt lévők fejlesztése pedig nem csupán adóforintokat jelent a városnak, de egyben azt is jelenti, hogy a komáromiak számára kialakított kedvezményrendszer, valamint a helyben zajló gazdasági fejlesztések fenntartása hosszú távon is biztosított. Az inkubátorház megépítését lehetővé tevő pályázatnak köszönhetően az ipari park csapadékvíz-elvezetését is sikerült megoldanunk – fogalmazott az átadón dr. Molnár Attila.

Czunyiné dr. Bertalan Judit kiemelte, a létesítménynek köszönhetően számos szakképzési-, pályaorientációs fórum is megvalósulhat a dél-komáromi ipari parkban, továbbá az inkubátorházban található digitális tanterem is fontos tényező lehet akár startup vállalkozások számára is.

– A korszerű, széles szolgáltatás-portfólióval rendelkező inkubátorház küldetése, hogy a jövőben ipari tudáscentrumként erősítse Komárom gazdasági, társadalmi pozícióit. Célja nem csupán betelepülni kívánó gazdasági társaságok infrastrukturális támogatása, de kapcsolódó szellemi műhelyek kialakítása is. Az itt folyó magas szakmai színvonalú munka segítségével a jövőben olyan megoldások születhetnek, melyek gazdasági trendváltozás esetén is képesek alternatívát képezni a helyi és a térségbeli gazdaság számára – mondta térségünk országgyűlési képviselője.

A komáromi inkubátor ház kialakítása

A közel nulla energiaigényű, akadálymentes inkubátorház földszintes épülete két részre osztott. Teljes alapterülete mintegy 500 m², melyben 6 iroda, 1 3D-műhely, 1 co-office tér, előtér-recepció, 2 tárgyaló, 1 db. 100 fő befogadóképességű közösségi és konferencia-tér, valamint kiszolgáló- és gépészeti helyiségek találhatók. Az építmény egyidejűleg mintegy 120 fő befogadására alkalmas (20 fő az irodákban, 100 fő a közösségi- és konferenciatérben).

Az inkubátorházhoz tartozik egy 12 állásos akadálymentes parkoló, valamint egy ún. C típusú e-autó töltőállomás is.

A projektben 6 inkubációs szolgáltató érhető el, ezen felül az inkubátorházban további 6 infrastrukturális, 4 adminisztratív és 4 networking szolgáltatás is elérhető; az inkubációs szolgáltatók kizárólag a betelepült vállalkozásoknak nyújtanak tanácsadási szolgáltatást.

A komáromi inkubátorház által nyújtani tervezett szolgáltatások:

Infrastrukturális szolgáltatások:

 • iroda
 • műhely
 • technológiai labor
 • közösségi (co-working) iroda
 • egyéb közösségi tér
 • tárgyaló
 • közösségi- és konferenciaterem

Kiket vár a dél-komáromi inkubátor ház?

 • az inkubátorház használatba vételekor már működő, de még bejegyzéstől számított 3 évesnél nem hosszabb működési múlttal rendelkező, kulcsiparági és ipari szolgáltató mikro-, kis- és
  középvállalkozásokat
  ;
 • leányvállalat alapítását tervező, működő KKV-kat;
 • ipari és ipari szolgáltató mikro-, kis- és középvállalkozást indítani tervező személyeket.

KAPCSOLAT:
2900, Komárom, Zemplén Géza u. 7135/12 hrsz.
economy@komarom.hu