Mix Dél-komárom 2021. 03. 01.

Az ipari parki foglálások sokat segítenek a dél-komáromi szálláshelyek túlélésében

A vírushelyzet miatt a hazai – így a dél-komáromi szálláshelyek is csak üzleti céllal érkező vendégeket fogadhatnak – írja a komarom.hu.

– A dél-komáromi ipari park beruházásainak, illetve az itt működő kis-, közép- és nagy vállalatoknak köszönhetően van egy jelentősnek mondható üzleti vendégkör ebben az időszakban Ők jellemzően hétfőtől – péntekig tartózkodnak városunkban. Nekik köszönhetően nem került sor elbocsátásra és előre láthatólag ez a vendégkör elegendő lesz arra, hogy ezt a kritikus időszakot átvészeljük. Az ipari park jelenléte nélkül komoly gondok adódhattak volna. Azért fontosak ezek az új beruházások, mert folyamatosan hozzák az új partnereket, beszállítókat, akik keresik a szálláslehetőséget – hangsúlyozta Szentesi Tamás, a Hét Vezér Apartmanhotel vezetője.

A turisztikai szektorban vannak olyanok, akik már minden tartalékukat felélték. Szentesi Tamás szerint most kellene még kitartani annak érdekében, hogy a csúcsszezonban biztos lehessen a nyitás.

Az üzemeltetés mellett törekszünk a lehető legnagyobb biztonságra. Rendszeres ózonfertőtlenítést végzünk a szobákban, a közösségi terekben, továbbá légtisztitó berendezést is üzemeltetünk az épületben. A reggeliztetésnél idősávokat vezettünk be és az asztalok elhelyezésénél is ügyelünk a biztonságos távolságtartásra – tette hozzá a Hét Vezér Apartmanhotel vezetője.

A vendéglátók elsősorban hazai vendégekre számítanak, a külföldiek visszatérése előre láthatólag lassabban indul majd el. Minden azon múlik majd, hogy mit enged az aktuális járványügyi helyzet, valamint, hogy a kulturális rendezvények, fesztiválok és turisztikai látványosságok mikor nyithatják meg kapuikat.