Város 2023. 12. 29.

Elkészült az új turisztikai tájékoztató iroda és trafóállomás az Újvár kaszárnyaépületében

Lezárult az erőd fejlesztésének egy további fontos szakasza. A közel egymillió eurós csomag több dolgot foglalt magába, ami mérföldkő az erőd felújításában. Elkészült az új turisztikai tájékoztató iroda az Újvár kaszárnyaépületében, így a tavaszi nyitás után már nyitottabb lesz az erőd a látogatóknak. A villamos művek bevonásával elkészül az új trafóállomás, aminek köszönhetően nagyobb rendezvények is megvalósulhatnak. És már 2024-ben is várható ilyen.

A modern tájékoztató iroda mellett új mellékhelyiségek várják a turistákat, de a pályázati csomagból a külső homlokzat egy része és útszakaszok is felújításra kerültek. Mindemellett megújult az erőd honlapja is. www.pevnost.komarno.eu/hu/

Az önkormányzat már beadta a következő pályázati kérvényt a folytatásra, hogy tovább szépüljön az erőd. Tavasszal nyílik az új kézműves sörfőzde, valamint egy új kiállítás a hajógyártással kapcsolatban.

A kaszárnyaépület felújítása 2015 óta folyamatosan zajlik. Először a tetőzetet tették rendbe, amely igazi kihívás volt, hiszen Európa egyik leghosszabb tetőszerkezetéről beszélünk. Ezek után kisebb-nagyobb felújítások következhettek. A jelenlegi felújítás – turisztikai iroda, mellékhelyiségek kialakítása és trafóállomás – 2022 októberében kezdődött.