Sport 2020. 08. 12.

Az első osztályban kezdi meg az új szezont a Futsal Team Komárno!

A szlovák futsal bajnokság első osztálya új résztvevővel bővült, méghozzá városunk csapatával, a Futsal Team Komárno-val.

A futsalslovakia.sk portál hétfőn (augusztus 10.) tájékoztatta olvasóit a bajnokság új résztvevőjéről. Habár Komáromban eddig is nagy tradíciója volt a sportágnak, mindeddig megragadt városi szinten. A Mihalička Róbert-Ehrenberger Erik-Góth Gabriel trió viszont a közelmúltban Futsal Team Komárno néven új klubot alapított, mely a 2020/21-es szezonban rögtön az első osztályban, a Varta Futsal Liga-ban mérkőzik majd meg hétről hétre.

„Miután télen a kevés jelentkező miatt 12 év után először fordult elő, hogy nem tudtuk elindítani a városi futsal bajnokságot, egy új projekten kezdtük el törni a fejünket. Végül ebből született meg egy új klub megalapításának ötlete. Az egyesület létrehozása utáni első célunk az volt, hogy benevezzünk a legalacsonyabb, regionális bajnokságba, viszont a kevés jelentkező miatt a szlovák futsal-szövetségtől szabad utat kaptunk rögtön az első osztályra. Mérlegeltük a helyzetet és a körülményeket és úgy döntöttünk, kihasználjuk a kínálkozó lehetőséget” – nyilatkozta a futsalslovakia.sk portálnak a klub elnöke, Mihalička Róbert.

A tervek szerint a komáromi futsal klub szorosan együttműködik majd a szintén helyi VK Spartak UJS Komárno röplabda-csapattal. „Szeretnénk megmutatni, hogy a legmagasabb osztályban is együttműködhet két különböző sportág egyesülete és kölcsönösen kedvező eredménnyel jöhet ki a helyzetből csapat és szurkoló, akikért végső soron csináljuk ezt az egészet” – tette hozzá az elnök.

A játékoskeretet elsősorban komáromi és környékbeli játékosok alkotják majd. „A vezetéssel együtt igyekeztünk olyan játékosokat megszólítani, akik a régiós bajnokságok csapataiban játszanak és Komáromban vagy a környéken laknak. Tehát ismerős nevekkel találkozhatnak majd a szurkolók. Örömmel tölt el bennünket, hogy számos játékos mutat érdeklődést a klubunk iránt, szóval alig várjuk már a kezdést” – mondta Mihalička.

(Kép: illusztráció, forrás: Futsalslovakia.sk Facebook-oldal)