Város 2017. 09. 25.

Ennek a festménynek a reprodukciója lesz látható egy Ács melletti óriásplakáton

A dél-komáromi Rotary Club – a Klapka György Múzeum szakmai közreműködésével – egy óriási plakáton kiállítja Than Mór: A második komáromi csata (Görgei az ácsi csatában) c. festményének reprodukcióját, amelynek avatására minden érdeklődőt szeretettel invitálnak. 

Az eseményre 2017. szeptember 27-én, szerdán kerül sor 16:00 órakor az Ácsi úti emlékműnél.  

Avató beszédet mond: Dr. Csikány Tamás, tanszékvezető egyetemi tanár

Az 1849-es komáromi csatákban elesett honvédek előtti tisztelgésként Komárom vármegye a régi Posta út mellett emlékművet állíttatott, melyet az 1930-as évek első felében, az akkor kialakított Új út – jelenleg az 1 sz. főút – mostani 92,187 km szelvényébe áthelyeztek.

A komáromi Rotary Club – a Komárom Klapka György Múzeum szakmai közreműködésével – az emlékmű mellett egy óriási plakáton kiállítja Than Mór: A második komáromi csata (Görgei az ácsi csatában – főképünk) c. festményének reprodukcióját, melynek avatására hívunk minden érdeklődőt.

Megközelítés:

autóval: Az 1. számú, Ács felé vezető főút jobb oldalán autóbusszal: A komáromi autóbusz-állomásról az Ács felé 15.40-kor induló buszról az Erdőcsárdánál kell leszállni, és néhány száz métert visszafelé gyalogolni. Komáromba a busz 16.59-kor indul vissza.

Komárom Város

 

Szólj hozzá!