Régió 2016. 07. 20.

Ennivaló megapiknik. Gyere és kóstolj bele!

15. Oáza Nemzetközi Gasztrofesztivál – 2016. augusztus 4-6.

Idén már 15. alkalommal kerül megrendezésre Szlovákia legnagyobb nemzetközi gasztrofesztiválja, 2016. augusztus 4-én, azaz csütörtökön az Oáza Campben, Kamocsán. A fesztivál helyszíne csupán néhány kilométerre helyezkedik el Érsekújvártól.

Ez a 3 napos megapiknik a szabad ég alatt zajlik. A családias hangulatú fesztiválon akár, mint egy kiránduláson is érezhetjük magunkat, hiszen a kemping homokos parttal is rendelkezik.
A jubileumi fesztiválon gyomor nem marad üresen,
ugyanis a kóstolóudvar számos hazai finomsággal lesz tele. A különböző régiók ízeit kínáló kóstolóudvarban a televízióból már ismert Csípős Banda is főzni fog. A kínálatban többek között olyan hungarikumok is szerepelnek, mint a birkapörkölt, hagyományos magyar bográcsgulyás, halászlé, vadhúsból készült ételek, Jókai babgulyása, sült csülök és különböző ínyencségek a METRO mesterszakácsaitól.

Hogyan juthatunk finomságokhoz a kóstolóudvarban? A fesztivál területén lehetőség van kuponok vásárlására, amelyek ételadagokra cserélhetőek be. Egy kóstolóadag ára több kupon és az ételek árusítása a készlet erejéig tart.

GF_01-5

A gasztrofesztivál különlegességekkel is büszkélkedhet, hiszen többször is bekerült a rekordok könyvébe: 250 csapattal indította a rendezvényt 7 különböző országból. A csapatok idén is őrült ötletekkel készülnek, hogy elkápráztassák az ide látogató közönséget. Egyedi és kreatív jelmezekbe, illetve híres filmek szereplőinek öltözve küzdenek a díjakért.
A gasztrofesztivál nem csak a főzésről szól, de mindenekelőtt a szórakozásról. A versenyzők mind elismerik, hogy az étel iránti szenvedély, jó hangulat nélkül a fesztivál nem lenne az igazi. Hiszen ahogy a mondás tartja „az ember szívéhez a hasán keresztül vezet az út.“ A jó hangulatról idén is Ivan Tuli Vojtech humorista gondoskodik.

GF_01-4

Akárcsak az előző években, a gasztrofesztivál csapata idén is gazdag zenei repertoárral készült. A jubileumi rendezvényen különböző műfajú koncertek közül válogathatunk: a mulatságtól kezdve a homokos parton megrendezett retro buliig bármin tombolhatunk. A fő fellépők közé tartoznak: Deák Bill Blues Band, Zoltán Erika, Nagy Feró és a Beatrice, Polemic, Kozmix, Kis Grófó, DJ Čeku, Bódi Csabi és sokan mások.

GF_01-1

A jubileumi fesztiválon szlovákiai és magyarországi szakemberek alkotják a zsűri csapatát, többek között Benke Laci bácsi, Jaroslav Źídek, Bindics Imre és Vojto Artz adja át a díjakat a legjobban főző csapatoknak, akik bekapcsolódnak a főzőverseny 10 kategóriájának valamelyikébe. A maga a verseny a főnapon, azaz augusztus 6-án reggel 10 órakor kezdődik, és egészen a délutáni órákig tart, amikor is a csapatok leadják a gusztusosan díszített ételeket a zsűrinek.

GF_01-3

Az 15 000 fős látogatottságú Oáza Nemzetközi Gasztrofesztivál a legnagyobb gasztronómiai fesztiválok közé tartozik Szlovákiában. A barátságos hangulat pedig Önt is elvarázsolja az ízek, illatok és szórakozás világába. A fesztiválon már 15. éve készül az igazi gulyás, különféle ételkreációk, az utánozhatatlan hangulat és a szabad ég alatti fesztiválos őrületek.

Jöjjön és kóstoljon bele a legnagyobb szabadtéri gasztrofesztiváljába!

13600069_510175872521116_3636350618049808354_n