Város 2018. 06. 29.

Épül a komáromi gyár, sőt, már az embereket is toborozzák

Két éven belül 250 új munkahely jön létre a ZF Slovakia Gadóci út melletti ipari zónában nyíló üzemében. A cég jövendőbeli dolgozói jövő év januárjától lépnek munkába, a gyártás pedig várhatóan 2019 április 1-jétől indul majd be az új kuplunggyárban – írja a Delta.

A városvezetés tavaly novemberben jelentette be a ZF autóipari vállalat szlovákiai vezetésének tagjaival karöltve, hogy a cég új üzeme Komáromban épül felA gyár a Gadóci úton lévő ipari zónában kap majd helyet, a Doprastav egykori területén

A ZF Slovakia új üzemébe pedig már a toborzás is elkezdődött. A cég műszaki-gépipari munkakörökbe keresi jövendőbeli munkatársait, így gépésztechnikust, karbantartó lakatost, művezetőt, elektromos szerelőt, gyártási asszisztenst, logisztikai koordinátort, adminisztratív és kapcsolattartó asszisztenst, valamint gyártási operátorokat is. A ZF Slovakia állásajánlatai a cég honlapján, valamint a profesia.sk álláskereső oldalon is megtalálhatóak.

Jelenlegi állás szerint több mint 100 alkalmazottal indul majd be a gyártás városunkban, de ez a szám az évek múlásával jelentősen növekedhet. „Terveink szerint két év múlva már 250 embernek adunk majd munkát a komáromi üzemben“ – mondta el a Delta hetilapnak Peter Škula, a komáromi gyár jövőbeli igazgatója és a ZF Slovakia lévai üzemének jelenlegi gyártási vezetője. Majd hozzátette: a jelenleg Léván zajló egyik gyártási folyamat költözik majd át Komáromba, mely során kuplungokat gyártanak majd személyautók számára.

Peter Škula elmondása alapján nemcsak Komáromból, de a szélesebb régióból is várják a jelentkezőket. A dolgozók különböző járulékokkal és bónuszokkal is gazdagodhatnak majd, így utazási hozzájárulással, 13. és 14. havi fizetéssel is. A jelentkezések beérkezése után elkezdődnek az állásinterjúk is. Mivel a gyártást Léváról költöztetik majd át, a dolgozók beiskolázására is ott kerül majd sor.

A ZF Slovakia komáromi telephelyén jelenleg építési és átépítési munkák zajlanak. Folyik az irodahelyiségek kialakítása is, valamint a gyártócsarnokban most betonozzák a talajt. A majdani igazgató szerint úgy ütemezik a munkálatokat, hogy 2019. április 1-jén elindulhasson a gyártás.

A ZF Slovakia a német ZF-csoport szlovákiai képviselője, mely 1993-ban kezdte meg működését az országban. Elsőként Nagyszombatban létesített üzemet, majd később vette Léva felé az irányt. A ZF-csoport Szlovákiában összesen több, mint 3000 alkalmazottat foglalkoztat és közel 450 millió eurós forgalmat bonyolít le.

(Delta, Szia Komárom)