Város Dél-komárom 2018. 05. 17.

További 150 új munkahely létesülhet Dél-Komáromban a svájci cég betelepülésével

A 25 országban jelen lévő, autóalkatrész-gyártással foglalkozó Autoneum a világon összesen 12.000 alkalmazottat foglalkoztat, ezzel pedig az egyik legjelentősebb cégként tartják nyilván az autóipari beszállítók körében. 

Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő a most bejelentett beruházás kapcsán kiemelte, a társaság érkezése nem csupán igazolja a kormányzat gazdaságpolitikáját, de fontos lépés abban a tekintetben is, hogy Magyarország a térség gazdasági motorjává váljon. A képviselőasszony hozzátette, az a fajta fejlődés és innováció, amely napjaink Komáromára jellemző, példa nélkül áll nemcsak a város történelmében, de a hasonló lakosságszámmal bíró településekkel összevetve, uniós összehasonlításban is.

Dr. Molnár Attila polgármester kiemelte, Dél-Komáromban egymásnak adják a kilincset a nagy befektetők. Nemrég jelentették be az akkumulátor-gyártó dél-koreai SK Battery betelepülését, máris itt egy újabb cég. Mindezen társaságok megjelenése a várható helyi adónövekmény miatt további lendületet ad Komárom fejlődésének. A városvezető külön hangsúlyozta, hogy az Autoneum abbéli döntésében, miszerint Komáromot választja telephelynek, leginkább a jelenleg épülő új Duna-híd játszott szerepet.

A svájci székhelyű cég Dél-Komáromba való betelepülésével összesen 150 új munkahely létesülhet.