Sport Dél-komárom 2020. 11. 12.

Eredményesen szerepeltek úszóink a regionális megmérettetéseken

Az október 10-én rendezett szombathelyi versenyen minden korcsoport képviseltette magát a Komáromi Úszóklub, ahol 36 érem és számos egyéni csúcs is született, majd a győri megmérettetésen a serdülő korcsoport indulói állhattak rajtkőre – írja a komarom.hu.

– Kimagasló eredményeket értek el a komáromi fiúk! Dikász Bence 400 méteres vegyesúszásban és 50 méteres mellúszásban az első helyén végzett, míg a 200 méteres mellúszásban a II. helyet szerezte meg. Takács Fabió pillangóúszásban a ranglista negyedik helyére ért fel – nyilatkozta Szeidl Balázs vezetőedző.

A Komáromi Úszó Klub jelenleg nyolc csoporttal, mintegy nyolcvan fővel működik, ahol a legfiatalabb tanítvány 5, a legidősebb pedig 16 éves.

A remek eredmények eléréséhez elengedhetetlen az elszántság, az eredményekbe és a célokba vetett hit, a kitartó munka és a szorgalom. Az uszodádban a veszélyhelyzet elrendeléséig minden nap keményen folyt a munka, hiszen az elmúlt időszak számos sikerélménye még inkább motiválja a gyerekeket.

Szeidl Balázs hozzátette a tavaszi leállás után a kisebbek már a nyári versenyeken is hozták az egyéni csúcsokat, míg a sersülő fiúk a nyár második felére szintén megközelítették az egyéni legjobb idejüket.

Az idény a serdülő és ifjúsági országos bajnokággal, egy székesfehérvári megmérettetéssel folytatódna, majd a Győr Opennel érne véget, de hogy a járványhelyzet miatt pontosan mi várható arról egyelőre nehéz jóslatokba bocsátkozni.