Sport Dél-komárom 2022. 03. 11.

Éremeső a dél-komáromi lövőknél

A KVSE sportlövői számos megmérettetésen vettek részt a közelmúltban. Most a közelgő Európa Bajnokságra készülnek – írja a komarom.hu.

Változtak a szabályok a sportlövészetben. Ennek köszönhetően a 2028-as Los Angelesben tartandó Olimpiára már nemcsak Európa, világkupa és világbajnoki részvétellel lehet pontokat szerezve eljutni, mivel a Grand Prix versenyeken is lehetőség nyílik a kvótaszerzésre.

Ez utóbbiak közül eddig kettő került megrendezésre – Szlovéniában és Horvátországban – ahol Dél-Komáromot Bajos Gitta és Pekler Zalán képviselte, akik a döntőig meneteltek. A nemzetközi versenyeket az országos légfegyveres országos bajnokság követte, ahol junior kategóriában Bajos Gitta ezüstérmet, a lánycsapat aranyérmet szerzett, míg az ifjúsági lány csapat a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Felnőtt kategóriában Pekler Zalán egyéniben aranyérmet szerzett, akárcsak a dél-komáromi férfi csapat, míg a női felnőtt csapat és a Pekler-Bajos mix páros ezüst, a Szíjj-Vas páros mix pedig bronzérmet hozhatott haza.

Bajos Gitta, eddigi szereplései alapján egyértelműen a soron következő Európa Bajnokság egyik éremesélyese, addig azonban még vár rá az Egyiptomban megrendezésre kerülő Világkupa is.

(Fotó: mno.hu)