Sport Dél-komárom 2024. 01. 11.

Két dél-komáromi sportlövő is bekerült az olimpiai kvalifikációs csapataba!

Jövő hónap végén rendezik az olimpiai kvalifikációs légfegyveres Európa-bajnokságot, amelyen két dél-komáromi sportlövő, Bajos Gitta és Pekler Zalán is részt vesz. A rendezvénynek február végén Győr ad otthont, a cél, hogy valamennyi olimpiai számban két ötkarikás kvóta kerüljön kiosztásra.

(Forrás: 24 Óra / Fotó: Körtvélyfáy Dina)

A magyar csapat összetétele a következőképpen alakul: férfi puska lövészetben indul Péni István, Somogyi Péter és Pekler Zalán, akik az olimpiai kvótáért versenyeznek. Hammerl Soma és Hári Péter pedig a ranglista pontokért küzdenek. Pisztolyban Tátrai-Fejes Miklós, Polgár János és Trájer Szabolcs vesznek indulnak az olimpiai kvótáért, míg Szemán Dávid és Nagy László ranglista pontokért versenyeznek.

A női csapatban, a puskában Dénes Eszter, Mészáros Eszter és Bajos Gitta képviseli Magyarországot, míg Nagybányai-Nagy Anna és Lovász Dorina ranglista pontokért indulnak. Pisztoly lövészetben Major Veronika, Fábián Sára Ráhel és Jákó Miriam az olimpiai kvótákért versenyzik, míg Komáromi Krisztina Panna és Sike Renáta ranglista pontokért küzd.

Ezenkívül lesznek vegyes csapatok is: puskában Péni István, Dénes Eszter valamint Pekler Zalán, és Mészáros Eszter indul. Pisztoly vegyesben pedig Major Veronika, Tátrai-Fejes Miklós, Fábián Sára Ráhel és Polgár János képviseli Magyarországot.

A kontinensviadalt 2024. február 24. és március 3. között rendezik a győri Audi Arénában, valamint a Magvassy Mihály Sportcsarnokban. Február 26. és 28. között a juniorok versenyeznek, míg február 29. és március 2. között a felnőttek. 

Az ötkarikás számokat, vagyis a férfiak és a nők légpuska- és légpisztoly egyéni versenyszámát február 29-én és március 1-jén bonyolítják. Versenyszámonként két-két, összesen nyolc párizsi kvóta talál gazdára. Az eseményre 48-50 ország 600-630 sportlövőjét várják. Győr városa 2004, 2016 és 2018 után immár negyedszer lesz házigazdája a 10 méteres Eb-nek.