Sport 2013. 09. 23.

Erik Vlček nyerte a 2. piko-bike maraton egyik kategóriáját

Harminc darab tombolajegyet vásárolt Erik Vlček a múlt vasárnap rendezett 2. piko-bike maratonon. Ráadásul három díjat haza is vitt a sportember, aki 1 óra 51 perc 35 másodperc alatt tekerte végig a teljesítménytúra 55 kilométeres távját MTB kategóriában.

Ragyogó-őszi-napsütés-fogadta-a-résztvevőket
Ragyogó őszi napsütés fogadta a résztvevőket

Ezzel a dobogó legfelső fokára állhatott a férfiak mezőnyében. „Télen vásároltam a kerékpáromat Amerikában. Ott jobban megéri” – mesélte az olimpiai ezüstérmes kajakos, majd elárulta, hogy a Bakonyban is részt vett egy kerékpárversenyen, ahol a hatodik helyen végzett. „Ez csak a hobbim a kajakversenyekre való felkészülés mellett” – tette hozzá Erik Vlček.

Ragyogó őszi napsütésben rendezték a 2. piko-bike maratont. A rajt és a cél az Apáli étterem udvarán volt. A 110 résztvevő 50 kilométeres CROSS és 55 kilométeres MTB pályák közül választhatott. Az ellenőrző pont Gútán volt, ahol banánt, almát, kétféle kekszet és kétfajta üdítőitalt kaptak az indulók.

„Szuper volt az MTB pálya!” – lelkendezett Moštenický Márió, a Komáromi Ipari Szakközépiskola 3. C osztályos tanulója, a piko-bike csapat kerékpározója, aki 4 éves kora óta biciklizik – „Rendszeresen járunk maratonokra. Az idén 9. lettem az országos bajnokságon” – sorolta a vasárnapi piko-bike maraton MTB junior kategóriájának győztese.

Az ezüstérem Szabó Miklósnak, a komáromi Munka Utcai Alapiskola 9. C osztályos tanulójának a nyakába került. „Minden nap biciklizünk, ha süt a Nap, ha esik az eső, ha havazik” – avatott be Miklós – „Nagyon örülünk, hogy a 2. piko-bike maratonra már a részünkre is készült egy pálya” – nyilatkozta a tanuló, aki az idén a Megyei Pohár első helyezettje lett.

Az őszi teljesítménytúrát szervező piko-bike team emberei vasárnap reggel hat órakor érkeztek az Apáli étterem udvarába. Panyi Béla és Panyi Ágota, szervezők fél nyolckor indultak a gútai ellenőrzőpontra. Kovács Kamill és Izsák István regisztrálták a visszatérő kerékpárosok időeredményeit. Közben DJ Saljan és DJ Lacc szolgáltattak remek zenét.

A 85 férfi és 25 női induló – akik közül 20-an választották a hosszabb, MTB- és 90-en a CROSS-pályát – a célba érkezés után kellemesen pihenhetett. Ismert arcokat is felfedeztünk. Bujna Zoltánt, a biciklis dervist, Csintalan Miklóst, a városi főellenőrt és Miroslav Hráček rendezőt, aki forgatott is az 55 kilométeres távon, és ezüstérmes lett az MTB kategóriában, a férfiak mezőnyében, Erik Vlček mögött. A tombolahúzáskor Ozgyin Erika, a Komáromi Jókai Színház szervező titkára jeleskedett, aki miután teljesítette a maratont, hatszor nyert tombolaajándékot.

„Boldog vagyok, mert többen voltak, mint tavaly, és valamennyi kerékpáros elégedett az akcióval” – jegyezte meg Kovács Kamill főszervező, hozzátéve, olyan indulók vettek részt az eseményen, akik néhány éve rendszeresen bicajoznak. „Egy-két újonc akadt” – zárta rövidre a piko-bike kerékpárüzlet tulajdonosa.

(nos)

[juicebox gallery_id=”52″]