Sport 2017. 10. 23.

Érmek a birkózásban, győzelmek vendégként: Az elmúlt hét komáromi sport összefoglalója

A komáromi sportélet legfontosabb eseményei az október 16-október 22-ei hétről, videó összefoglalókkal. 

Kosárlabda

BK Iskra Svit – MBK Rieker COM-Therm Komárno 99:74 (50:38) 
-Eurovia SBL 5.forduló- 
Nagyszerűen kezdte a mérkőzést Komárom csapata, hiszen másfél perc után már 2:11-et mutatott az eredményjelző. Ezután pedig valószínűleg nem sokan fogadtak volna arra, hogy a negyedet 9 pontos előny birtokában fogja zárni a hazai Szvit. A második játékrészben pedig csak tovább nőtt a hazaiak előnye, két és fél perccel a félidő vége előtt már 17 pont volt a különbség a két csapat között. Komárom helyzete pedig valószínűleg akkor pecsételődött meg, amikor a tavalyi szezon legjobb komáromi játékosa és a csapat kapitánya, Boban Tomič sérülés miatt kénytelen volt elhagyni a pályát. A folytatásban sem tudott mit kezdeni a csapat vezérének kiesése által kialakult helyzettel az MBK, a Szvit 29 pontjára a piros-fehérek csak 14-gyel tudtak válaszolni, így az utolsó negyed megkezdése előtt már eldőlt a találkozó. Az ezúttal vendégként pályára lépő komáromiak legjobb teljesítménye Djordjevič (26 pont, ebből 5 hárompontos) és Bowman (25 pont, melyből szintén 5 hárompontos, emellett 7 lepattanó) nevéhez fűződik. A legnagyobb aggodalomra azonban nem is csupán a nagyarányú vereség, vagy a mérkőzésen mutatott gyenge védőjáték adja az okot, sokkal inkább a tavalyi év kulcsfigurájának, Tomičnak a kiesése. Remélhetőleg hamarosan újra pályán láthatjuk a kapitányt. Innen is kívánunk neki mihamarabbi felépülést!

A Svit elleni mérkőzés, egy képben (fotó: basketliga.sk)

A mérkőzés videó összefoglalója:

VŠEMvs Karlovka Bratislava – MBK Rieker COM-therm Komárno 72:80 (39:50)
-Eurovia SBL 6.forduló- 
A csapatkapitánya nélkül felálló Komárom végül sokkal jobban megszenvedett a pozsonyi Karlovka ellen, mint azt előzőleg és az első félidő alapján várni lehetett. Habár a mérkőzés első felében magabiztos, nyugodt volt a komáromi csapat játéka, s uralták is a meccset, a folytatás végül hozott jó pár izgalmat a nézők számára. A komáromi részről botrányosnak mondható 3.negyednek köszönhetően nemcsak, hogy 5 perc alatt ledolgozta 11 pontos hátrányát a hazai csapat, nem sokkal ezután még a vezetést is megszerezték. Az utolsó játékrészben viszont megrázta magát az MBK Rieker, s a hazaiak pontatlanságait is kihasználva végül pedig begyűjtötték első idegenbeli győzelmüket a szezonban. Komárom csapatából egyértelműen a mérkőzést végigjátszó Bowman tűnt ki a legjobban, aki a 23 pontja mellé hihetetlen mennyiségű, 21 lepattanót is összegyűjtött, ezáltal oroszlánrészt vállalt csapata győzelmében. Mellette a 20 pontot összegyűjtő Djordjevič is remek teljesítményt nyújtott. Az MBK Rieker COM-Therm Komárno így a 6 mérkőzésen összegyűjtött 3 győzelmének és 3 vereségének köszönhetően jelenleg a tabella 6.helyén áll.

Pozsonyban is meg kellett harcolni a győzelemért (fotó: basketliga.sk)

A mérkőzés videó összefoglalója:

Komárom következő mérkőzését hazai pályán játssza az Alpe Adria Cupában a BK Armex Dečín ellen. Az összecsapásra visszatér városunkba a három évet Komáromban lehúzó közönségkedvenc, Filip Halada, ezúttal azonban az ellenfél játékosaként. Ezt követően hétvégén Nyitrabányára (Handlová) látogat a csapat a szlovák bajnokság 7.fordulójában.

Labdarúgás:

Slavoj Trebišov – KFC Komárno 0:2 (0:0)
gólszerzők: Matić 60′, Militosyan 83′
-szlovák másodosztály 13.forduló-
A mérkőzés első fele kevésbé hozott látványos futballt, a meccs ezen szakaszában inkább a harcias küzdelem volt a jellemző mindkét fél részéről. A második játékrészben azonban a több kidolgozott helyzet és a labdabirtoklás meghozta gyümölcsét. A 60.percben Goran Matič egyéni akciója és nagyjából 20 méterről megeresztett lövése után örülhettek először a lilák. A győzelmet pedig végül a 82.percben sikerült bebiztosítani, amikor is Bilyk szép betörése és kapuralövése után a kipattanót Militosyan vágta a tizenhatoson belülről a tőketerebesi hálóba.

Ezzel Komárom labdarúgócsapata, a kosárlabda csapathoz hasonlóan, szintén megszerezte első idegenbeli győzelmét az idényben, s a múlt heti, Inter elleni diadal után újabb nagyon fontos 3 pontot gyűjtöttek be. A győzelemnek hála pedig jelenleg a 12.helyet foglalják el a 16 csapatos mezőnyben, amivel kikerültek a kiesőzónából. Hétvégén a sereghajtó Podbrezová B csapatához látogat majd el a KFC, ahol a csapat célja a győzelmi széria folytatása lesz.

A meccs utáni öröm (fotó: Ladislav Ujvári)

A mérkőzés teljes egészében IDE kattintva megtekinthető.

Birkózás:

Október 20-21-én került megrendezésre Csehországban a 46.Třinec Nagydíj nemzetközi ifjúsági, kötöttfogású birkózó verseny, melyen a Komáromi Spartacus BK is képviseltette magát. Végül a következő eredményekkel térhettek haza birkózóink:

2004-2005-ös korosztály, 44 kg-os kategória: 1. hely – LAKATOS Imre

2002-2003-as serdülő korosztály,   43 kg: 1. hely – NAGY Nikolas

                                          46 kg: 2. hely – VELSICZ Richárd 

2000-2001-es kadét korosztály:     50 kg: 2. hely – DOLNÍK Krisztián  

 85 kg: 3. hely – NAGY Kevin  

100 kg: 2. hely – SZILÁGYI Attila

1997-1999-es korosztály:              59 kg: 2. hely – NAGY Arnold

76 kg: 4. hely – KONYÁRI Dániel