Turizmus Dél-komárom 2023. 04. 13.

Észak-Komáromban folytatódik a KomGasztro!

Tavaly év végén nagy sikerrel zárult a dél-komáromi Városmarketing Kft. által életre hívott Komgasztro elnevezésű a helyi vendéglátó egységeket bemutató gasztronómiai magazinműsor. A következő hetekben Észak-Komárom kerül terítékre.

Az első évadban a többek közt a Hal a tartán című TV2-n futó műsorból ismert Sági Szilárd gasztrokibic és Proczeller Tamás házigazda, a Tourinform iroda vezetője járták és kóstolták végig Dél-Komárom éttermeit. Így a Pingvin Étterem, a King Shoarma („a Török”), az Aranytál, a Vámház, a Jánoska, a Molnár Cukrászda, a Kocsis, a Nana, a Jonathan Bed&Pizza, a Tó Csárda, valamint a WF Park Étterem mutatkozott be. Hetente kerültek fel új gasztronómiai videók a Komgasztro Facebook oldalára és a műsor Youtube csatornájára.

A második évadban Szilárd aztán fakanalat ragadott, és meghívott vendégeivel főzött együtt a szőnyi Kemencés Színben. Akkor Komárom történelméhez kapcsolódó ételeket készítettek Szilárd vezényletével, egy kis csavarral, újra gondolva.

Az évad utolsó adásban aztán Sági Szilárd azt a kihívást kapta a főzőtársaktól, hogy készítse el a Jókai bablevest leves nélkül, ezzel megszületett a komáromi Jókai palacsinta, a város étele, melyet korábban workshopok alkalmával már kóstolt a szakma, a közeljövőben, a Komáromi Napokon pedig már a szélesebb közönséghez is eljuthat. A nyilvános kóstolásra, a dél-komáromi Jókai ligetben kerül sor, április 28-án, pénteken, 17 órától.

A Komgasztro stábja a következőkben Észak-Komáromot térképezi fel, így a tervek szerint ellátogatnak a Bridge Étterembe, a Fabrica 22-be,
a Klapka Étterembe, a Bellába, a Prestigebe, és a Zuccába is!

Kóstolj bele Komáromba!