Oktatás 2024. 03. 14.

Euphoriabál a Selye gimiben

„Felzendül a húr a síkos terembe’ / s egyszerre zörgenek az ablakok, / ruhák szines gomolya forr kerengve / és a szemekbe lávatűz ragyog” – írta Kosztolányi Dezső Tánc című szonettjében. A zene, a jó hangulat lávatüze beragyogta a Selye gimi báltermét is. A rendkívüli hangulatot iskolánk újraalakult zenekara, a mindenki által jól ismert Pusztaszer II (a Pusztaszer II. generációja) teremtette meg a 2024. február 29-én a Selye János Gimnázium dísztermében megrendezett gimibálon. A fergeteges produkció minden diákot felpezsdített, lendületes táncra perdített, vagy éppen a zenekarral közös éneklésre ösztönzött.

„Euphoriabál” – a DÖK idén ezt a témát választotta vezérfonalul. A hívószó kitűnő ötletnek bizonyult, ahogy az meglátszott a diákokon feltűnően vadul pompázó, élénk színű, sejtelmesen csillámló ruhákon is és a vakító ide-oda cikázó fények játékán. A buli során a témához kapcsolható eufórikus állapotot, a fokozott jókedvet, az eszméletlennek tűnő tombolást kétségkívül a mindenkit megmozgató, erőteljes löketet adó zene és az „elvetemült” hangulat hozta el. Valaki viccesen meg is jegyezte a hátam mögött, hogy mivel a zenekar neve eleve „puszta szer”, semmilyen csodaszerre nem volt szükség ahhoz, hogy a zene és a hangulat mámora mindenkit magával ragadjon. A gimi együttese mellett zenét szolgáltatott egy ötletes lemezlovas is, aki szívesen teljesítette a szórakozni vágyó diákok zenei kívánságait. Ennek köszönhetően a zenei paletta igencsak kiszínesedett. A bál egészen éjfélig tartott, a népes közönség az utolsó percig élvezte a szórakozást, hiszen a gimiben meglehetősen kevés az ennyire jól sikerült „stresszoldó” program. Egyetlen hiányosságként róhatjuk fel, hogy a diákok körében népszerű igazgató úr a várakozásokkal ellentétben idén sem táncolt.

Nagy köszönettel tartozunk a DÖK tagjainak, a bálon felügyelő tanároknak, a gimnázium vezetőségének, a DJ-nek, a biztonsági őröknek és a nagy rajongó tábornak örvendő Pusztaszer II tagjainak, az énekesnőnek, Szabó Emmának a IV.D osztályból, a dobosnak, Polák Jánosnak a II.C osztályból, a gitáros Hevesi Daninak a VI.N osztályból, a basszusgitáron játszó Dömötör Kristófnak a III.B osztályból és a billentyűsnek, Vörös Orsolyának az I.D osztályból.

Csehy Flóra, II.C
Fotók: Marosi Botond Máté, IV.C