Sport Dél-komárom 2024. 06. 07.

A dél-komáromi Európa-bajnok karatésokat köszöntötték a Városházán

A dél-komáromi Tempo Karate SE kiválóságait és Filep Imre vezetőedzőt köszöntötte nemrég a Városházán dr. Molnár Attila polgármester és Vajda Bence alpolgármester, akik Komárom Város Díszoklevelét adták át a Den Shin Dojo bajnokainak.

A dél-komáromi karatésok a Szlovéniában rendezett Európa-bajnokságon nyújtottak szenzációs teljesítményt, ahol a csapat kata kategóriában végül a dobogó legfelső fokára állhattak fel.

Filep Imre mester köszönetét fejezte ki dr. Molnár Attila polgármester felé, hiszen elmondása szerint a városvezető folyamatosan figyelemmel kíséri és támogatja a dél-komáromi küzdősportban résztvevő tehetségek tevékenységét és az elért eredményeket.

A dél-komáromi versenyzők továbbra is rendületlen szorgalommal eddzenek és elmondásuk szerint a jövőben, a kitartás és a fegyelem, újabb szép eredményeket hozhat.

A 27. Fudokan Karate Európa Bajnokságot május közepén rendezték Szlovéniában.

A dél-komáromi Tempo Karate Se, Den Shin Dojo versenyzői a Magyar Fudokan Válogatott tagjaként, valamint Filep Imre megbízott edzőként vettek részt. A hetedik világversenyről sem maradtak bajnoki cím nélkül, három világbajnokság és három Európa-bajnokság után a negyedik EB-ről is bajnoki címmel tértek haza a dél-komáromi versenyzők. A csapat kata bajnoki címre több mint tíz évet kellett várni, s az elődök nyomdokain egyre feljebb lépegetve, ez a harmadik generáció, akiknek sikerült a bajnoki cím.

Eredmények:

Csajághy Levente felnőtt egyéni kumite 2. hely, kata 3. hely.
Gyurcsovics Ádám junior kumite 3. hely, csapat kata U 21 Európa bajnok 
Farkas Attila Richárd U 21 kumite 2. hely, csapat kata U 21 Európa bajnok 
Bazsó Ákos kadett kumite 3. hely, csapat kata U 21 Európa bajnok