Sport Dél-komárom 2023. 12. 01.

Világbajnok a dél-komáromi felnőtt karate csapat!

A karate Vb-t és a világkupát néhány napja rendezték meg Belgrádban. A megmérettetés közel másfél évtized óta először hozta össze a világ legjobb versenyzőit. A versenyen több mint 2000-en vettek részt 46 országból.

Filep Imre, a Magyar Fudokan válogatott edzője elmondta, a vb-t két fő szisztémában bonyolították le, egy-egy versenyszámban gyakran több mint félszázan léptek tatamira, de csak egyetlen bajnok kerülhetett ki győztesen.

A Den Shin Dojo versenyzői között voltak rutinos harcosok, mint Albert Patrik és Csajághy Levente, de három új tehetség is feltűnt, köztük Bazsó Ákos, Farka Attila és Gyurcsovics Ádám, akik a Magyar Fudokan Válogatott tagjaiként képviselték Magyarországot.

A dél-komáromi sportolók az elmúlt években mindig bajnoki címmel tértek haza az Európa Bajnokságokról és Világbajnokságokról, most sem lett ez másként. Filep Imre, a Den Shin Dojo mestere, ismét büszke lehetett, mivel a felnőtt csapatnak kumite küzdelemben sikerült világbajnoki címet szereznie, méghozzá úgy, hogy legyőzték a házigazda szerb csapatot a döntőben.

Az újoncok sem okoztak csalódást: a junior 16-17 éves korosztályban a csapat katában harmadik helyezést ért el, Bazsó Ákos pedig a kadett 14-15 éves korosztályban vívott szoros küzdelmet, és bár csak bírói döntéssel maradt alul, az ötödik helyet szerezte meg.

Az eredmények a következők voltak:

Albert Patrik sport kata 3. hely, felnőtt kumite – 80 kg 3. hely
Junior csapat kata 3. hely Bazsó Ákos, Farkas Attila Richárd, Gyurcsovics Ádám
Felnőtt csapat kata 2. hely Albert Patrik, Csajághy Levente, Gyurcsovics Ádám
Felnőtt csapat kumite 1. hely Albert Patrik, Csajághy Levente, Halmai Roland
Kadett kumite + 60 kb 31 főből Bazsó Ákos 5. hely bronzmeccsen maradt alul bírói döntéssel