Sport 2017. 08. 16.

Európa legextrémebb kerékpárversenyét az idén is Komáromban rendezik meg – Videó

Kazamaták, vak sötét, vakító napfény egy történelmi helyszínen, ahol csak az idővel kell harcolniuk a kerékpárosoknak. Ez az Erőd Ride, amelyet az idén már nyolcadik alkalommal rendeznek meg a Monostori-Erődben.

Európa legextrémebb kerékpáros körversenye az Erőd Ride, ehhez kétség sem férhet. A Monostori Erődben lépcsők, homokos és füves talaj egyaránt nehezíti a versenyzők dolgát. Ez az egyetlen alkalom az évben, amikor a körkörös labirintusost, kazamatákat kerékpárral is be lehet járni. Ráadásul nem is nagyon tudni olyan történelmi helyszínről, amely bringás versenynek ad otthont.

Az Erőd Ride Európa legextrémebb körversenye
Fotó: Szűr Annamária

A komáromi F.B.I. Street Generations extrémsportos szakosztály szervezte verseny lényege, hogy egy óra alatt minél több kört tegyen meg az ember a nem mindennapi „pályán”, és ez bizony nem egyszerű. A folyamatosan változó terepen ráadásul nem elég tekerni: van, amikor a biciklit cipelni kell (például a már előbb említett lépcsőknél), ráadásul fejlámpa nélkül sem érdemes nekivágni az útnak, a kazamatákban ugyanis lényegében teljes sötétség honol: csak a résnyi nyílások engednek be némi fényt, de ez a tempós haladásnál inkább vakít, minthogy segít.

Érdemes megnézni az idei verseny videós beharangozóját is:

Forrás: Kemma