Sport Dél-komárom 2018. 08. 27.

Rekordszámú induló a kerékpáros versenyek spartanján, az Erőd Ride-on

A dél-komáromi Monostori Erődben kilencedik alkalommal rendezték meg a hétvégén az Erőd Ride-ra keresztelt kerékpárversenyt. Európa egyik legextrémebb kerékpáros versenyére idén rekordszámú induló nevezett – írja a komaromhirado.hu.

Kilencedik alkalommal rendezte meg hétvégén a Street Generations Európa egyik legextrémebb kerékpáros versenyét, az Erőd Ride-ot a Monostori Erődben, ahol az indulók nem mindennapi pályán tekertek végig az egyórás versenyen.

„A hagyományoknak megfelelően most is több kategóriát hirdettünk az érdeklődőknek. Az idei futamra rekordszámú induló nevezett, ugyanis 42-en vágtak neki a küzdelemnek” – mondta el a Helyi Híradóknak Buzás Tamás, a verseny főszervezője.

A versenyt két évvel ezelőtt kikiáltották a kerékpáros versenyek spartanjának. Ennek legfőbb oka pedig, hogy nincs még egy olyan verseny, amely történelmi helyszínen zajlik és különböző részeket foglal magába. Az egyes szakaszok között füves, aszfaltos, macskaköves, murvás, poros és kazamatás rész is volt, emellett több helyen lépcső és egy helyen raklaphíd is várta a bringásokat. A futamot az nyerte, aki a legtöbb kört tette meg az előre kijelölt pályán egy óra alatt.

Végeredmények:

CC-XC kategória:

  • Férfiak:
  1. hely Török József Bálint
  2. hely Filó András
  3. hely Dékány András

A legjobb köridő (férfi): Dékány Tamás Mihály (8 perc 49 másodperc)

  • Nők:
  1. hely Farkas Szilvia
  2. hely Szabó Tünde,
  3. hely Török Ágnes

Egyéb kategória:

  1. hely és leggyorsabb köridő: Csicsai Ádám

(komaromhirado.hu)