Sport 2013. 05. 23.

Kalandos kerékpárverseny a komáromi kazamatákban

A közelmúltban immár negyedik alkalommal került megrendezésre az Erőd Ride körverseny a komáromi történelmi Monostori Erődben.

A versenyzőket szikrázó napsütés fogadta, a szervezés remek volt, így minden feltétel biztosított volt a két kerék szerelmeseinek. A harminc kerekes számára nem akármilyen pályát kreáltak, ahol nemcsak a versenyzés dominált, hanem Komárom, és annak erődítményrendszerének megismerése is szerephez jutott. A közel három kilométeres pályát a leggyorsabbak több alkalommal is végigjárták.

erődride

Bent az erőd hosszú, sötét és nagyon poros folyosóin belül folyt a küzdelem, ahol egy órán keresztül tekertek az adrenalint kedvelő bringások. Minden körben csak pár percre jöttek ki a napfényre, és utána ismét eltűntek az erőd belsejében. A versenyen részt vettek a komáromi PIKO-BIKE csapat versenyzői is, és az igazán drámai harcok közepette nagyon szép eredményeket értek el. Kurdi István volt a leggyorsabb közülük, aki összesítésben a harmadik helyen végzett. A többiek sorban jöttek utána: 4. Mostenicky Mário, 5. Kovács Kamill és 6. Graszl János.

Természetesen kísérőrendezvények is akadtak, hiszen igazi látványosság gyanánt az F.B.I. Street Generations tagjai akrobatikus mutatványokkal szórakoztatták a megjelenteket.

Eredmények:

 

  1. kategória: 1. Fekete Bence, 2. Csicsai Ádám, 3. Gyügyi László;
    2. kategória: Kuchta Attila, 2. Poór Péter, 3. Kurdi István;
    3. kategória: 1. Icsina Dávid, 2. Angyal Gábor, 3. Sipos Bálint.
    A legfiatalabb versenyzői díját Fenyvesi Kristóf nyerte el.