Sport 2017. 11. 15.

Évadzáró a teniszben

Több érem és egy kupa is gazdára talált a KVSE tenisz szakosztálya által november közepén tartott évadzárón. Jól szerepeltek a megyei bajnokságban az öregfiúk és a férfi felnőtt csapat is, mindketten ezüstöt hoztak haza. A Komárom-Komárno amatőr teniszbajnokság legjobbja a Géringer csapat lett. Az eseményen dr. Molnár Attila és Stubendek László polgármesterek, valamint Turi Bálint alpolgármester is részt vett. 

„Két csapatunk volt érintett a megyei bajnokságban, a férfi felnőtt és az öregfiúk. Mindkettő ezüstérmes lett, ami nagyon szép eredmény. 2011 óta Koncsol Ferenc vezetésével működik a teniszsuli, 25-30 fiatallal. Közülük az egyik játékos, Juhász Norbert a megyei bajnokságban már a felnőttek között játszott” – nyilatkozta Becker Balázs, a KVSE tenisz szakosztályának vezetője.

Az évadzáróra a teniszsulisok is meghívást kaptak, akik ajándékkal távoztak az eseményről. A Komárom-Komárno amatőr teniszbajnokságban 8 csapat találkozott a májustól szeptemberig tartó szezonban, közülük kettő volt északi, egy almásfüzitői, a többi helyi.

A harmadik helyért nagyon éles küzdelem zajlott, a Malcsik csapatot ugyanis mindössze egy pont választotta el az ezüstéremtől, amit végül az észak-komáromi Topkeltic csapata érdemelt ki. Az első helyen a Géringer csapat végzett” – tudtuk meg Becker Balázstól. A szakosztályvezető hozzátette, a jövőben szeretnék elérni, hogy az északi oldalon is több csapat kapcsolódjon be az amatőr bajnokságba, illetve, hogy minél több gyermek ismerje meg ezt a sportágat.

Dr. Molnár Attila és Stubendek László polgármesterek a sport fontosságát emelték ki az eset folyamán. Dél-Komáromban a KVSE 800 igazolt játékossal büszkélkedhet. A városban hamarosan új futópálya létesül a Rüdiger tónál, ahová kültéri fitness eszközök kerülnek ki. Észak-Komáromban pedig javában zajlik az uszoda korszerűsítése.

Képgaléria: