Fotók 2017. 06. 05.

Évről évre több generáció találkozik

Június 3-án szombaton tartották a Selye János Gimnáziumban a VIII. Generációk találkozója rendezvényt. Az egész napos programot a komolyabb kulturális eseménypontok után az annál kötetlenebb, délutáni szórakozás váltotta fel.

Három óra tájékán kezdtek nagy lendülettel gyülekezni a régi és jelenlegi gimis tanárok, diákok. Idén a sportprogram is bővült: a szokásos foci, röpi és kosármeccsek körforgásához a pinpongozás, teniszezés és dartsozás adott plusz fordulatot. Az udvart elnézve egyre több kisgyerek a szüleivel és folyton növekvő létszámú diák nyüzsgött az évről évre visszatérő ismerős arcok között. Beszélgettek, sportoltak és nosztalgiáztak a régi és aktuális szép emlékekről, élményekről. Ahogy telt az idő, úgy lepték el a sportolók is az ebédlő szomszédságában kialakított büférészleget, ahol sült kolbász, vaddisznó- és babgulyás rotyogott az éhséget enyhítő órákra. A nagy hőségben a csapolt sör is kiváló frissítőnek ígérkezett. Sokan elidőztek az asztaloknál, régi osztálytársak, évfolyamtársak gyűltek össze egy közös vacsorára.

A lámpák felgyújtásával a tornateremben már csak néhány röplabdázót lehetett látni – hiszen egy idő után a szétszéledt csapatokban már nincs kivel pótolni a hiányzó tagokat, de ez sosem szegi kedvét sem a meccset fújó tornatanároknak, sem a labdát záporoztató sportolóknak. Eljött a kilenc óra, a kistornaterem kivetítője elé megérkeztek a Juventus és Real Madrid szurkolók is – indulhatott a közös BL-döntő nézés, ahol szintén üdítővel felszerelt padok sorakoztak a gimnasztikai sporteszközök között.

A foci iránt kevésbé érdeklődők megmaradtak a büfé környékén és gitárszóval kísért nótázás kezdődött a Nélküleddel és más klasszikus dalokkal. A zeneszó és az éj leple alatt Andruskó Imre igazgató úr azon ügyeskedett, hogy a lehető legjobban rendbe tegye az udvart az összegyűlt népsereg után. Tizenegy órára már az aula is kezdett megtelni. Gyurenka István és Diósi Viktor testnevelés oktatók ismét rövid beszéddel és köszönetnyilvánítással fogadták a vendégsereget. Az idén elhunyt egykori igazgató, Ipóth Barnabás tiszteletére kisfilmet is vetítettek, így leróva elismerésüket az igazgató úr előtt.

Külön megemlítették az adományozott és a becsületkasszában felhalmozódó összeget is, melyet sporteszközök beszerzésére fordítanak majd. Ezután kiemelten üdvözölték a szponzorokat, akik lehetővé tették, hogy idén se szenvedjenek a résztvevők hiányt semmiben: az étel, az ital, az emlékpóló egyaránt hozzátett a nap tökéletességéhez, amit DJ Szemi zenei kísérete koronázott meg. Perdültek a párok, dübörögtek a talpak, csattogtak a kezek – hip-hop csak úgy pörögtek a hajnali órák, a buli a végéhez közeledett.

Idén sem volt elenyészőbb jókedv és kacagás, nem jött el kevesebb lelkes és gimijéhez hű volt diák és nem sikerült eseménytelenebbé az összejövetel. A már hagyománnyá vált nagytalálkozó minden évben izgalmas várakozással tölti el a szervezőket és látogatókat egyaránt. Van, ami sosem változik: a generációk találkozója az év eseménye, ez már hagyomány, a többi pedig történelem! Köszönjük!

Milány Kincső

Fotó: Kiss Tünde