Mix 2018. 04. 10.

Ezer eurót adományozott a Selye János Gimnázium alapítványának a Rotary Club

Április 9-én a Selye János Gimnázium dísztermében a Szülői Munkaközösség elnöke, Tárnok Magda és a gimnázium igazgatója, Andruskó Imre fogadták a Rotary Club képviselőit.

Az immáron hagyományossá vált tavaszi baráti összejövetelre került sor, melynek során – hosszú évek szokását követve – kultúrműsorral várták a vendégeket. A majd félórás műsor népes fellépői között nemcsak az iskola legjobb szavalóit láthatták-hallhatták, hanem a verséneklők is bemutatták a rimaszombati Tompa Mihály szavalóversenyre készült műsorukat. Felléptek: Bangha Roland (IV. N), Mezőszállási Márk (II. D), Bukovszky Orsolya (III. C), Vida Gergely (III. C), Fekete Lujza (II. N); valamint a verséneklők: Molnár Mátyás (III. A), Markó Anna (III. A), Jankulár Tamás (III. A), Bukovszky Orsolya (III. C), Pluhár Katalin (III. C), Balla Dávid (IV. D). Köszönet Spátay Adriana tanárnőnek a műsor összeállításáért.

A találkozó második részében Andruskó Imre a Selye János Gimnázium eredményeiről, sikereiről tartott egy rövid prezentációt.

Szintén a hagyományt követve a komáromi Rotary Club nevében, a társaság elnöke, Bara Zoltán egy jelentős összeget adományozott a Selye János Gimnázium mellett működő Király Püspök Alapítványnak, amelyet a diákság tehetségfejlesztésére és az iskolai eszközpark fejlesztésére fordítanak majd.

-sjg-