Kultúra Dél-komárom 2022. 02. 22.

Ezer program vár Dél-Komáromban a hétvégén!

…de tényleg, a szőnyi Petőfi Sándor Művelődési Háztól, a Kemencés színen át, a Jókai moziig és a Monostori erődig, bármerre is nézünk, jó kis programok ígérkeznek. Haladjunk időrendben!

Február 25-én délelőtt 10 órától a Kossuth utca 85. szám alatt található Kemencés házban eltemethetjük a telelt. Kiszebáb-égetés lesz, vidd el a saját bábodat és dob tűzre!

Szintén 25-én, azaz pénteken a dél-komáromi filmszínház klasszik filmklubjában ezúttal Bacsó Péter A tanu című moziját nézhetjük meg, 17.00 órától.

Másnap, az idegenvezetők világnapján bebarangolhatjuk a várost. A Komáromi Tourinform munkatársai a Csillagerőd-Monostori erőd-Észak-Komárom útvonalon keresztül kalauzolnak minket városunk történelmében, reggel 9 órától.

Szombaton 10-től ismét reneszánsz napot tartanak a szőnyi művházban, lesz népművészeti bemutató, vásár, zene, dal, tánc és kiállítás!

Szintén ezen a napon a Monostori erőd KlapkArénájában Télűző Cincogásra várják a legkisebbeket. A belépés minden korosztály számára ingyenes. Az egész napos programok között lesz Tél Banya égetés, kézműves foglalkozások, télűző maszkkészítés, mesedarab, zenés műsor, sőt gyerekdiszkó is!

A hetet pedig a Vadkerti Imrének és barátainak (Szűts István, Sipos Dávid, Zsapka Attila) jótékonysági koncertje zárja, vasárnap délután 17 órától a Kemencés Pajtában.