Régió 2017. 05. 28.

Ezres nagyságrendű résztvevő fordult meg a Dögösben

Dögös szív, dögös lélek, dögös természet… A DGS Sprint jótékonysági futóverseny évről évre több segítő kezet, de főleg lábat vonz a természet lágy ölére, ahol futással, részvétellel, adománnyal járul hozzá a nagyérdemű a csapat karitatív tevékenységhez.

A festői folyóparti környezetben ringatózó csónakok, fűben ücsörgő sportolók, ugrálóvárakban zsibongó és arcfestéssel csinosított lelkes gyerkőcök, palacsintasütő lányok, vérnyomás-mérés és táplálkozás tanácsadással kedveskedő fiatalok, otthont kereső kölyökkutyusok, egy szóval mindenki, aki Kürti Csilláért megmozdult, ott volt a DGS területén. „Az előregisztráció és a futók száma ismét rekordot döntött. Közel 450 előnevezést kaptunk a futásra, melyekhez helyszíni jelentkezők is csatlakoztak. Ugyan nem mindenki állt ténylegesen rajthoz, és csak a jegy megfizetésével járult hozzá a sikeres akcióhoz, mégis majdnem 500-an szaladtak Csilla gyógyulásáért.”  – mondja Forgács Attila, szervező.

A start több hullámban zajlott, ezzel szerencsésen elkerülve a zsúfolt kezdést. Földút, erdős-bokros ösvények, tűző nap, fülledtséget árasztó növényzet és a végeláthatatlan töltés… Mindezt frissítő pontok, szurkoló közönség, néhány biciklis, és rengeteg nyüzsgő színes futó töltötte meg a 3, 6 és 12 kilométeres kijelölt szakaszokon. A célba érve minden futó rajtszámát kihirdetve köszönték meg a szervezők a részvételt és irányították a jól megérdemelt üdítő, banán és ajándék palacsinta irányába a mozgékony sportolókat. Hála a staff-nak a szúnyogok miatt sem kellett aggódni, ugyanis rendesen gondoskodtak a csipkedők irtásáról. Attila azt is megsúgta, hogy az összegyűlt összeg idén is növekedett a tavalyihoz képest, így 5000 Eurót meghaladó adományról van szó. Hivatalos eredmény azonban csak június elején lesz, hiszen a gyűjtés valójában még május végéig zajlik.

„Hegyi Barbara színművész, Ungvári Miklós olimpikon, a futás nagyköveteiként emelték a program fényét. Nem várt meglepetésként pedig Rigó Konrád, Szlovákia kulturális államtitkára is beállt a futók közé családjával – majd a díjak átadásában is segédkezett.” Ungvári Miklós ezüstérmes helyezést ért el, Hegyi Barbarával pedig rövid beszélgetésben érintették a kutya, a futás és a jótékonyság témaköreit. Sőt, az autogrammosztás sem maradt el.

Legközelebb (is) gyere el Te is! Akkor vajon kiért futunk majd?