Régió 2018. 04. 13.

Idén Liliért futnak Felvidék legnagyobb jótékonysági sporteseményén

A gútai fiatalok ismét összefogtak és az idei évben is meghirdették immár hagyományosnak számító jótékonysági futóversenyüket, a Dögös Sprintet. A futásra való regisztráció a napokban indul, a jelentkezők pedig május 26-án állnak majd rajtvonalhoz. 

#Tominakfutok
#Tibiertfutok
#Viviertfutok
#Csillaertfutok

Négy név, négy emberi sors, négy év! 2014-ben akadt pár fiatal Gútán, akik nem fordultak el és nem tudtak továbblépni egy segítségkérés hallatán. Közösségi összefogással pedig életre hívtak egy jótékonysági sporteseményt. Évről évre egyre többen jelentkeztek, egyre nagyobbá vált a kezdeményezés. Rengeteg jó szándéknak, támogatónak, segítő kéznek és természetesen minden egyes résztvevőnek köszönhetően a Dögös Sprint kinőtte magát Felvidék legnagyobb közösségformáló jótékonysági sporteseményévé.

A DGS Dögös Sprint idén ünnepli 5.születésnapját. Ennek apropóján pedig a szervezők sok meglepetéssel és újdonsággal várnak mindenkit a futóverseny napján, 2018. május 26-án, hogy újra együtt dobbanjon a szív, újra együtt legyen a „dögös család”. Az idei jótékonysági sporteseményen újra egy kislányért, Liliána Čižmárováért futnak Gútán.

#liliertfutok

Lili születése óta gyermekbénulásban szenved. Idén 2 éves, akárcsak egészséges ikertestvére. Szülei és családja nem adja fel és harcolnak. Szeretnék elérni, hogy Lili megtanuljon egyedül ülni, állni,aktívan használni mind a négy végtagját. Természetesen testi fejlődése szorosan összefügg mentális fejlődésével is. Mindent megtesznek, hogy Lili egyszer önellátó legyen. Fejlődéséhez speciális segédeszközökre, kezelésekre és terápiákra lenne szükség, amiket az egészségbiztosító nem fizet, és a családnak sajnos nem telik rá.
A terápiák, amiken rendszeresen részt vesz: hipoterápia, kranioszakrális terápia, masszázs, snoezelen, bazális stimuláció, Bobath és Vojta tornagyakorlatok valamint évi kétszer 10 nap az államilag finanszírozott Tetis rehabilitációs központban. Az említett terápiákon kívül szeretnének kipróbálni további kezeléseket önköltséges rehabilitációs központokban, mint a Renona, Adeli, Natália Hlohovec, skenar terápia, Dévény terápia, amelyekkel jelentősen, látványos fejlődés érhető el.

Légy részese Te is egy mozgalomnak, egy családnak és segíts Lilinek!

A regisztráció a futásra április 15-én indul.

További információk hamarosan.

#dgsprint2018

(DGS Dögös Sprint, Szia Komárom)