Régió 2020. 09. 08.

Nináért futnak a hetedik DGS Sprinten Gútán!

A járványügyi helyzet sok bizonytalanságot hozott magával. Az eredetileg május utolsó szombatjára tervezett DGS Sprint azonban nem marad el 2020-ban sem!

Szeptember 12-én megtartják a szervezők a legnagyobb felvidéki jótékonysági futóversenyt, hiszen a küzdelem a kezdeményezés DNS-ében van, feladni sosem lehet opció. Idén Nináért futnak a gútai hajómalom területén.

Nina egy négy éves mozgásszervi megbetegedéssel harcoló keszegfalvai kislány, akinek életereje és kitartása sokunknak példamutató lehet. Ninácska történetét már közel 100 000-en olvasták a Facebookon és közel 900 megosztásnál jár.

Az idei DGS Sprint nagykövete a legendás Növényi Norbert Olimpikon lesz. “A DGS Sprint minden járványügyi előírással összhangban zajlik, kihelyezünk kézfertőtlenítőket, kerüljük az érintkezést. Az idei éven a családi kiegészítő programokat nem szervezzük meg, mivel muszáj betartanunk az 1000-fős résztvevő limitet is, amit karszalagokkal fogunk ellenőrizni a belépésnél és kilépésnél”– mondta az esemény fő koordinátora, Kárpáty Ernő.

Idén is a városon át halad majd a versenypálya – 14,7,3 km-es számokban lehet indulni. A gyermekfutást a legkisebbek örömére megtartják. Regisztrálni még mindig lehet a www.dgsprint.eu oldalon. Az esemény a Facebookon is megtalálható.