Sport Dél-komárom 2019. 10. 22.

Ezúttal több mint 4500 km-rel néz szembe Szőnyi Ferenc

Szőnyi Ferenc, a dél-komáromi Vasember jelenleg Mexikóban, León városában van, ahol (tőle már megszokható módon) ismét emberfeletti kihívással kell szembenéznie. Szőnyi az előző napokban teljesítette az úszást és a kerékpározást, a napokban pedig a futópályán próbálja csökkenteni hátrányát az első helyezettel szemben.

A mexikói Ironman versenynek tizennégyen vágtak neki, hogy legyűrjék a 76 kilométer úszásból, 3600 kilométer kerékpározásból és a 844 kilométerből álló távot. A megpróbáltatásra összesen 28 nap áll a versenyzők rendelkezésére.

A megmérettetés az úszással kezdődött. A komáromi vasember 58 óra 18 percet töltött a vízben 760 hosszt teljesítve, ami azt jelenti, hogy Szőnyi Ferenc egy-egy óra alvás megszakítással két és fél napon keresztül úszott. Ehhez hozzá kell tenni, hogy a táv teljesítésre szolgáló medence higiéniailag sem volt a megfelelő, hiszen többen is fertőzést kaptak, egy versenyzőnek pedig fel is kellett adnia a futamot.

A 3600 kilométeres kerékpározás sem ment épp zökkenőmentesen, hiszen Szőnyi, versenytársával ütközve kisebb balesetet szenvedett, ám folytatni tudta a versenyzést és végül a második helyen zárta a szakaszt.  

A versenyzők jelenleg a 20 marathoni távból álló 844 kilométeres futást teljesítik. A 2,1 kilométeres futópályán 402 kört kell megtenni a verseny lezáró szakaszában.

Szőnyi Ferenc legutóbb épp ma, itthoni idő szerint éjjeli 1 órakor jelentkezett be Facebook oldalán, még pihenése előtt.

Közzétette: Szőnyi Ferenc – 2019. október 21., hétfő

(kemma.hu alapján)