Sport 2017. 11. 22.

Farkas Laci, a komáromi ninja

A TV2 csatorna október 16-ától sugározza a Ninja Warrior Hungary műsorát, mely az első adástól kezdve hatalmas rajongótáborral és nézettséggel rendelkezik. A legutóbbi adásban feltűnt a komáromi Farkas László is, aki nagyszerű teljesítményt nyújtva jutott tovább a verseny középdöntőjébe.

Laci mióta az eszét tudja, azóta a mozgás és a sportok rajongója. Mindig is szeretett fákon mászni, táncolni. Korábban capoeirázott, mostanában pedig leginkább a break tánc és a street workout szerelmese, amellyel két évvel ezelőtt kezdett foglalkozni. Elmondása szerint már évek óta nézegette interneten a Ninja Warriorhoz hasonló versenyeket, s mindig is arra gondolt, bárcsak ő is részt vehetne hasonlón. Így mikor meglátta a verseny felhívását, nem volt kérdés, hogy kipróbálja magát ezen az embert próbáló eseményen.

A több ezer jelentkezőnek elsőként egy előválogatón kellett részt vennie, mely során kiválasztották azt a 330-at, akik kamerák előtt mutathatták meg ügyességüket. A válogatón egy könnyített pályát kellett teljesíteniük, emellett pedig egy interjún is részt vettek, ami szintén rendkívül nagy szerepet játszott a kiválasztásnál.

Laci bemutatkozó videója:

Farkas Laci így gondol vissza a versenyre: „Ahhoz képest, hogy az amerikai győztes éveket készült a versenyre, az én fél évem még kevésnek is mondható. Viszont teljesen máshogy néz ki belülről a dolog, mint TV-n keresztül. Rengeteg kamera vesz körül, ezért nem csoda ha elfogja az embert a lámpaláz. Emellett szinte lehetetlen felkészülni azokra a dolgokra, amik ott várnak. Ahhoz, hogy valaki sikeres legyen, a fizikumon és a gyakorláson kívül hatalmas adag szerencse is kell. Rengeteg ügyes srác volt ott, akik kipotyogtak egy-egy szerencsétlen mozdulat miatt. Az első pályánál, amikor beleestem a vízbe, azt hittem vége a versenyemnek. Beültem az autóba és elindultam hazafelé. Később hívtak telefonon, hogy a jó időmnek köszönhetően még így is továbbjutottam.”

Az extrém falmászásairól is ismert Laci ezután olyannyira felszívta magát, hogy a következő pályát teljesítve meg sem állt a következő körig. A november 20-ai adásban Laci mellett Szlovákiát a szintén komáromi magánvállalkozó, Suchovský Romulus, illetve a profi ketrecharcos, Boráros Gábor képviselte, aki Vásárútról származik. Jó teljesítményüknek hála mindhárman továbbjutottak a középdöntőbe, melyet a következő hétfőre, vagyis november 27-ére tűzött adásra a csatorna.

„Sem Gábort, sem Romulust nem ismertem a verseny előtt személyesen. A műsornak hála viszont nagyon jó barátságot sikerült kialakítanunk a viszonylag rövid idő alatt. De rajtuk kívül voltak még jó páran, akikkel szintén nagyon jól kijöttem és összehaverkodtunk. Ha másért nem is, ezért már hálás lehetek a csatornának. Nagyon érdekes volt átélni, hogy ahogy ritkult a mezőny, úgy kovácsolódtak össze az emberek. A végén már sajnáltuk is egymás kiesését. Éppen ezért már most elhatároztam, hogy ha jövőre is megszervezik Magyarországon, vagy netalán Szlovákiában is lenne hasonló verseny, biztos, hogy nevezni fogok. Nem csak verseny és erőpróba, de egyben szórakozás és nagy lehetőség is a kapcsolatteremtésre” – mondta el a komáromi ninja.

Boráros Gábor és Farkas Laci

Laci egy hónapja végezte el azt a kurzust, amelynek köszönhetően hivatásszerűen is taníthat street workout-ot. De egyéb tervei is akadnak: „Mindenképp szeretném profi szinten oktatni a street workout-ot és a break táncot is. Pár barátommal jelenleg is dolgozunk egy terem létrehozásán. Emellett azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy a Ninja Warrior versenyekre is segítsek felkészülni embereknek. De persze még nekem is van mit tanulnom”.

A két komáromi fiatalt, Farkas Lacit és Suchovský Romulust, valamint a vásárúti Boráros Gábort tehát legközelebb november 27-én 19:00-tól láthatjuk a TV2 Ninja Warrior Hungary műsorában.

Az alábbi videóban pedig megtekinthető Laci teljesítménye, amivel bejutott a verseny középdöntőjébe: