Sport 2023. 07. 05.

Fazekas Kristóf úton a világversenyre

A tizenhatéves ketrecharcos, Fazekas Kristóf a Wolf Fight Club színeiben 61,5 kilogrammos kategóriában remekelt az ez évi utolsó selejtezőn Nagykürtösön. A fiatal tehetség ez utóbbi győzelemmel elérte, hogy a MAMMAL szervezetet (Szlovák MMA Szövetség) képviselhesse augusztus elején Abu Dhabiban.

A szlovákiai versenyek egész évben zajlottak, melynek végén a legsikeresebbek kvalifikálhatták magukat az Abu Dhabiban megrendezett világversenyre. Kristóf érte el a szlovákiai mezőnyben súlycsoportjában és korosztályában a legjobb eredményt.

A júliusi hónapban kétfázisú edzések várnak a harcosra. A felkészülésben Farkas Péter vezetőedzőn kívül Nagy Arnold és Konyári Dániel is részt vesznek. „Felkértem további segítőket is, birkózóedzőhöz és kondíciós edzőhöz is el fogunk járni. Szétszedjük a gyakorlatokat és az edzésmunkát a lehető leghatékonyabb tréning érdekében.” – mondta el Farkas Péter.

Kristóf heti 4 privát edzésre jár. Jó mozgáskultúrával rendelkezik, kiemelkedően eredményesnek számít a teljesítménye, hiszen csak három éve vágott bele a küzdősportok világába. „Augusztus 2-6. között lesz a verseny. Egy nappal korábban fogunk utazni, mérlegelünk, aztán naponta több meccsen is helyt kell majd állnunk. 3×2 perces meccsidők lesznek, ami már önmagában húzós, az erős ellenfelekről nem is beszélve. A nemzetközi versenyzést csak most kezdi Kristóf, de igyekszünk a maximumot kihozni belőle, ahogy eddig is.”