Sport 2024. 05. 22.

Nyitrát és Érsekújvárt is megjárták a komáromi harcosok

Különösen tartalmas volt május 18-a Farkas Péter és csapata számára, hiszen a Wolf Fight Club neveltjei közül négyen is megmérettették magukat a hétvégén. Varga Kati nemzetközi MMA bíró pedig több tucat mérkőzést pontozott végig, ezzel szintén büszkévé téve edzőjét.

Egy nap alatt két városban is remekeltek a WFC tagjai. A teltházas Real Fight Aréna gálaest előtt a szombati nap folyamán a MAMMAL liga által szervezett amatőr versenyen indult Baráth Szidónia és Fazekas Kristóf is. A fiatal lány másfél évnyi küzdősport után debütált Nyitrán versenyszinten is. Az MMA szabályrendszer szerint vívott meccset

a második körben technikai KO-val zárta rövidre az ellene felálló, jóval képzettebb amazonnal szemben.

Fazekas Kristóf sajnos ezúttal nem járt sikerrel, de a srác természetesen nem adja fel.

RFA X IAF

Az RFA és az I AM FIGHTER szervezetek közös koprodukciójában megrendezett teltházas gála a WFC harcosai számára pontozásos sikerekkel tette fel a pontot az i-re. Papp Lajos és Konyári Dániel mindketten helyt álltak a ketrecben. Konyári Dani a sokkal képzettebb, 28-9-es mérleggel felálló ellenfelét (28 győzelem és 9 vereség), Nagy Eriket fogta meg. „Danika a pozsonyi Chaos Gym sportolóját stabilan kontroll alatt tartotta, és végig uralta a meccset.” – mondta el Farkas Péter vezetőedző.

A sportesemény főmeccsét a decemberi kassai találkozó után ismét Papp Lajos vívhatta. A profi bunyós 17 kilót dobott le a mérlegelés határidejére, amiből 10-et sikerült is másnapra visszaszedni. „Ez az eggyel alacsonyabb súlykategória, a light heavy weight a megfelelő Lajos számára. Büszke vagyok rá, mert nagyon erős diétát tartott, és rengeteg edzőpartnert megizzasztott az elmúlt időszakban.” Papp Lajos Jakub Kuča ellen három menetben küzdött, míg végül pontozásos győzelmet aratott. „Többször is megfogta földön és állásból is szívós cseh ellenfelét.”

A Kassán elkövetett szabálytalanságok miatt felmerülhet a kérdés, Lajosban mennyire hagyott mély nyomot a Tomáš Možný elleni vereség? Mint kiderült, a helytelenül értékelő bírót az RFA azóta elbocsátotta, ezúttal Tomáš Kohút vezényelte le a főmérkőzést. „Bár két helyen is eltört Lajos orra, nem adta fel. Hatalmas és látványos meccset hoztak le. Lajos egy percig sem gondolkodott azon, hogy újra ketrecbe lépjen. Pedig a tarkójára leadott sorozatos ütések Kassán maradandó károsodással is járhattak volna.

A harcosokon kívül nagyon büszke vagyok még Varga Katira is, aki nemzetközi MMA bíróként, 58 mérkőzést pontozott végig ugyanezen a napon!”

Lajos az elmúlt hónapokban saját felkészülésén felül Végh Attilával is végignyomta az edzőtábort. „Június 8-án Prágában lép ketrecbe Atti, akinek nem egyszerű kihívást jelentő, nehéz súlyú ellenfelet találni. Ezért is volt számára nagy segítség Lajos. Mind a ketten rengeteget tudtak gyakorolni egymáson.” Lajos Amerikában is részt vett egy komoly edzőtáborban, ahol a legnagyobb UFC sztárokkal tudott harcolni. A cseh Jiří Prochádzka, a lengyel KSW harcosa, Štefan Vojčák és az UFC szlovák üdvöskéje, Martin Buday egyaránt partnerei voltak a tréningek során. A szintén szlovák MMA-harcossal, Ľudovít Kleinnel pedig közös forgatáson is részt vehetett.

Az érsekújvári sikerekhez a hazai közönség is hozzájárult energikus szurkolásával. „A következő lehetőség arra, hogy a komáromi feltörekvő küzdősportolókat buzdítsuk, június 29-én lesz a Tiszti Pavilon udvarán. A Titan Fight Night alkalmával bemutatkoznak az amatőr sportolók közt a Wolf Fight Club harcosai és a kempósok is, a főmérkőzést pedig Czibulka Dáviddal szeretnénk.”