Podcast 2024. 02. 14.

A szerelem küzdőterén Varga Kati és Tücsök Tibi

A Szia Podcastben ezúttal egy olyan páros, akik többszörösen is megdöntik a sztereotípiákat. Varga Kati és Tücsök Tibi mindketten a Wolf Fight Club harcosai évek óta. Kati nő létére bíróként is tevékenykedik ketrecharcos versenyeken. És ők ketten egy párt alkotnak pedig 8 év korkülönbség van köztük. Ráadásul nem látszik, de Tibi javára.

Kinek mennyire változtatta meg az életét a küzdősport? „Érdekes módon már nem kötekednek velem. Csendes, visszahúzódó voltam, sőt vagyok is, de korábban nem igazán tudtam megvédeni magam. Katira pedig volt, hogy rá kellett szólnom, mert túl erős lett a kézfogása.” – meséli Tibi.

Kati bírói minőségéről korábban ITT írtunk, most viszont részletesebb betekintést is nyerhetünk egy női bírói lét részleteibe. Vajon megkérdőjelezik Kati döntését kezdőként? Mi kell ahhoz, hogy főbíró lehessen, és milyen érzés 40 meccset egymás után lepontozni?

Mi mindenre lehet büszkének lenni?

Tibi egy arccsonttörésből jött vissza a ketrecharc világába, Kati pedig férfiak között állt helyt, és legyőzte önmagát, kishitűségét. Edzőjük, Farkas Peti ugyanis különleges módszerrel éri el, hogy tanítványai bízzanak magukban. „Kiküldött 15 percre, hogy gondolkozzak el magamon.” – emlékszik vissza Kati, mennyire elszégyellte magát ilyenkor.

A párosnak egymást látni a ketrecben harcolni vegyes érzésekkel teli. „Bizony előjön a tigrisösztön, és volt már, hogy rám kellett szólni, mert folyamatosan kiabáltam, hogy Tibi mit, hogyan csináljon” – miközben volt olyan is, hogy nem bírta nézni párját, és inkább kiment a teremből.

Mi a titka annak, hogy a korkülönbség ellenére 5 éve már jól működő párost alkotnak ők ketten? „Folyamatosan poénkodunk ezen. A Valentin-nap helyett pedig minden nap odafigyelünk egymásra. De egy szál virág azért legyen.” – mondja nevetve Kati.

Vajon a férfiak kímélik a nőket a ketrecben? Egyáltalán szükséges a gyengébbik nemet óvni? Hogyan kezeli egy ennyire elhivatott sportpáros az ebből adódó vitákat, mennyire viszik túlzásba a sportot, és hogyan lehet összeegyeztetni mindezt a munkával? „Maximálisan támogatom Tibit, hiszen a cél a profi karrier.” Szó esett Papp Lajos kassai küzdelméről, és a fellebbezésről, valamint Kati 12 éves lányáról, Hannáról is, aki ugyanolyan harcos amazon, mint az édesanyja.

Minden kérdésre a válasz kiderül a beszélgetésből:

Podcastjeinket megtalálod az alábbi felületeken. Iratkozz fel Youtube csatornánkra – ne csak olvass, hanem hallgass, és legújabban nézz is minket! 🙂

Spotify: https://bit.ly/SpotifySziaPodcast
Apple podcast⁠: https://bit.ly/AppleSziaPodcast
Google podcast⁠: https://bit.ly/GoogleSziaPodcast