Mix Dél-komárom 2021. 06. 01.

Fedezze fel (Dél-)Komárom természeti értékeit!

Dél-Komárom számára a zöld szemlélet, a környezeti kincseinek óvása, gondozása mindig is prioritást évezett! A város területén 12 természetvédelmi terület lelhető fel, melyek közül több is az európai ökológiai hálózat a Natura 2000 tagja.

A település környékén fellelhető gazdag állat és növényvilágon kívül a belvárosi utcákon, tereken és parkokban 23 védett természeti kincs található.

A nemrég megjelent füzet a Monostori, Igmándi és Csillagerőd mellett bemutatja többek között a Rüdiger – és a szőnyi horgásztavakat, az ott élő állat- és növényvilágot, a Szent Pál-szigetet, a Duna-partot, valamint a Kórházkertet, továbbá a Nagyherkályi-erdőt.

A dél-komáromi városrész mellett megismerteti az észak-komáromi, történelmi városrész természeti értékeit is, a belvárostól, a Holt-Vágon át egészen az Erzsébet-szigetig.

A kiadvány a Szlovákia-Magyarország Interreg projekt keretében készült, a „Szeresd és védd a Duna két partját!” című pályázat jóvoltából.

Fedezze fel Komárom természeti értékeit! tájékoztató füzet megtalálható a komáromi Tourinform Irodában, valamit letölthető pdf formátumban.

(Forrás: komarom.hu)