Mix Dél-komárom 2021. 09. 08.

Gyalogos és kerékpártúrák indulnak Dél-Komáromban

A városban, a „Zöld város – Zöld jövő” elnevezésű projekt keretében nemrég számos gyalogos és kerékpártúra indult. A sétákat Juhász Márton, a Városgazda parkfenntartási vezetője, a kerékpártúrákat pedig Csete Dávid és Buzás Tamás, a Street Generations Egyesület tagjai vezetik. A program célja, a település nevezetességeinek és természetvédelmi értékeinek megismerése és megismertetése – írja a komarom.hu.

Juhász Mártontól megtudtuk, hogy több helyszínre is szerveznek gyalogtúrákat. A szeptember eleji első túrán, mely a Szent Pál–szigetre vezetett, az önkormányzat munkatársai vettek részt. 

– A következő túrára a szőnyi Bozsik József Általános iskola diákjait várom, akikkel a Kórház kertet fogjuk bebarangolni, így a gyerekek közelebbről is megismerhetik a városunk szerves részét képező természetvédelmi területet – tájékoztatott Juhász Márton.

A gyalogtúrákon kívül négy kerékpártúrát is szerveznek a belvárosban, valamint a szőnyi és koppánymonostori városrészekben, melyekre minden korosztály jelentkezését szeretettel várják és fogadják.

– A jelentkezők felé annyi kérésünk van csupán, hogy bukósisakot, láthatósági mellényt, és a kerékpározáshoz szükséges egyéb felszerelést hozzanak magukkal – hangsúlyozta Csete Dávid.

A programsorozaton a Street Generations tagjai különféle attrakciókkal is szórakoztatják majd a jelenlévőket.

Az első kerékpártúrára szeptember 17-én, pénteken kerül sor, az autómenetes nap alkalmából.

Bővebb információkat Komárom Facebook-oldalán, valamint a zoldkomarom.hu oldalon találhatnak.

A projekt a Zöld Komárom-zöld jövő / TOP-7.1.1-H-ESZA-2020-01921. támogatásával valósult meg.