Város 2014. 02. 28.

Fegyverek és drogok voltak a kocsiban

Komáromban igazoltatták a rendőrök a 31 éves B. Károlyt 2014. február 25-én. Iratait és járművének okmányait is rendben találták az egyenruhások, de a kocsi átvizsgálásakor egyre több minden igazolta vissza, hogy a dél-komáromi járőröknek jó volt a megérzése, mikor megállították a személygépkocsit.

A bal oldali ajtó tárolójában rongyba csavarva egy gázriasztópisztolyt találtak, melynek viselésére és használatára a tatabányai férfinak nem volt engedélye. A kézifék mellett egy körülbelül 50 cm hosszúságú bot volt, mely ütés során alkalmas lehet annak erejének megnövelésére. A vezető ülés előtti szőnyegről egy nylonzacskó került elő, benne fehér porral. Volt még a kocsiban félig elszívott sodort cigaretta és egy kék színű tabletta is. Valamennyit lefoglalták a rendőrök, B. Károlyt pedig előállították a Komáromi Rendőrkapitányságra.

A 31 éves tatabányai férfi ellen – szabadlábon hagyása mellett – kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntető, míg az engedély nélkül tartott gázriasztópisztoly, a közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása miatt pedig szabálysértési eljárást indított a rendőrség.

(forrás: police.hu, illusztrációs felvétel)