Mix 2018. 06. 28.

Fejlesztések a természet jegyében, a Pati Termálstrandfürdőben

Régiónk egyik leglátogatottabb idegenforgalmi központja a Pati Termálstrandfürdő, mely idén újabb fejlesztésekkel várja a kikapcsolódni vágyókat.  A fürdő vezetése a jövőben a természethez való visszakanyarodást tűzte ki célul, melynek első lépéseként új kistavak létesültek a strand területén.  

A rendszerváltás után az igazi „szocreál” üdülőhelyként üzemelő pati komplexum arculata az évek során jelentős mértékben megváltozott. Az üdülőhely 2005-ben bomlott fel 3 különálló, nagy működési egységre: a strandfürdőre, a wellnessre, valamint az ingatlanokat tömörítő üdülőzónára. Szintén ebben az évben került a termálstrandfürdő ügyvezető igazgatói székébe Boncsek Péter, akinek nevéhez az elmúlt 13 évben több jelentős felújítás is kötődik.

Szlovákia legdélebbi strandfürdőjének területén jelenleg 6 medence található a 3 különböző csúszdát tartalmazó csúszdavilággal együtt. A 90 méter hosszú, 10 méternél is magasabb Anaconda a kalandvágyók, a 6,5 méter magasról induló Kamikaze az adrenalin kedvelői, míg a 2,5 méter széles szupercsúszda a családok és a kisebbek nagy kedvenceivé váltak.

 

Boncsek Péter elmondása alapján azonban más szórakozási lehetőség is várja a kikapcsolódni vágyókat a Pati Termálstrandfürdőben: “Medencéink között mindegyik generáció, így a családosok, a kisebbek és az idősebbek is megtalálhatják a számukra leginkább megfelelő fürdőzési élményt. A fiatalok körében a péntekenként megrendezésre kerülő medence party-k is rendkívül kedveltek. Az estéket a zene, a buli, a tánc és a fürdőzés jellemzi 7 órától éjfélig, a party hangulatért pedig DJ-k felelnek.”

 

A strandfürdő a közelmúltban azonban több olyan felújításon is átesett, melyek a természet-közeliséget és az anyatermészethez való fordulást célozzák meg. Az igazgató szerint ez a létesítmény egyik fő koncepciójává is válhat a jövőben: “Sok helyen szembeötlő a nem természetes, műanyag dolgok dominanciája. Mi éppen ezért döntöttünk az mellett, hogy térjünk vissza kicsit a természethez, amit az újonnan létesített tavak is tükröznek. A kistavakban különböző típusú, fajtájú halak és idővel édesvízi teknősbéka is helyet kap. A területen emellett rengeteg különleges madárfaj és fafajta található, melyekre a jövőben szeretnénk nagyobb hangsúlyt fektetni.  Mivel a telkek tulajdonosa Pat község, nem egyszerű mindig elgondolásbeli megegyezésre jutni a nagyobb volumenű átalakításokban. Mi azonban folyamatosan szeretnénk fejlődni, így próbálunk kisebb újításokkal is rendszeresen kedveskedni látogatóinknak.”

A Pati Termálstrandfürdő belépőjegyeinek díja a felújítások ellenére sem változtak 2016 óta, így továbbra is a régiónk egyik legmegfizethetőbb áraival várja a fürdőzni vágyókat.