Régió 2022. 06. 17.

Hűsítő csobbanás és forró lángos illata: Megkezdődött a strandszezon a Pati fürdőben!

Június 17-től megkezdődött a fő strandszezon a környék egyik legkedveltebb üdülőhelyében, a Pati Termálstrandfürdőben. A Komáromtól mindössze 15 km-re fekvő strand a jól megszokott minőséggel, csúszdavilággal és ínycsiklandozó strandkajákkal várja a hűsölni vágyó vízkedvelőket.

Szlovákia legdélebben fekvő strandja, a Pati Strandfürdő egyik ismertetőjegye a természetközeliség, mely a természeti adottságok mellett az elmúlt 17 év felújításainak is nagyban köszönhető. „Mivel strandunk nem egy betontenger közepén helyezkedik el, a látogatók sokkal közelebb érezhetik magukhoz a természetet. A múltban létesített, 3 tóból álló tanösvény is ezt a természetközeliséget hivatott erősíteni és örömünkre nagy népszerűségnek is örvend. Az itt található, szinte korlátlan mennyiségű termálvíznek köszönhetően pedig folyamatosan friss, kristálytiszta vízzel feltöltött medencékkel tudjuk fogadni a csobbanókat“ – mesélt a Pati Termálstrandfürdő adottságairól az ügyvezető igazgató, Boncsek Péter.

dav

6 kültéri medence mellett a Pati Strandfürdőben található a régió legmagasabb csúszdavilága is, mely rendkívül kedvelt kicsik és nagyok körében. A 3 különböző csúszdából ugyanis mindenki választhat kedvére valót: a 90 méter hosszú, 10 méternél is magasabb Anakonda a legbátrabbakat csalogatja, a 6,5 méter magasról induló Kamikaze extra adag adrenalinlöketet biztosít, míg a 2,5 méter széles szupercsúszdát a kisebbek is örömmel és élvezettel használhatják.

A strandolás élménye pedig nem lehetne teljes a hagyományos strandkaják és italok nélkül. Az ízletes, híres pati lángos mellett azonban további finomságokkal is kedveskednek az éhes szájaknak. A standok között haladva bőven válogathatunk ugyanis a gyros, a hamburgerek, a kürtőskalácsok és vattacukrok, valamint italok széles választékából. 

Annak ellenére, hogy a mindennapokat mostanában a folyamatos drágulás hatja át, a Pati Termálstrandfürdő vezetősége úgy döntött, nem emel a belépőjegyek tavalyi árain. „Bár a mi költségeink is folyamatosan nőnek, szerettük volna megőrizni azokat az árakat, melyekhez vendégeink hozzászoktak. Emellett elkötelezettek vagyunk, hogy szolgáltatásaink minősége továbbra is a lehető legmagasabb szintet képviseljék a népfürdők kategóriájában“ – mondta el végezetül Boncsek Péter ügyvezető igazgató. 

A látogatók a strandszezon során a 6 €-s teljes árú jegy megvásárlásával élvezhetik a Pati Strandfürdő vizének hűsítő hullámait, míg a gyermek napijegy és a 18 óra utáni kedvezményes belépő, csúszdavilág használattal egyaránt 3 €. Egy éves korig a gyermekek ráadásul ingyenesen léphetnek be a strand területére. A Pati Strandfürdő egész nyáron, minden nap 7:30-tól 20:00-ig várja a strandolókat.