Mix Dél-komárom 2021. 04. 06.

Félezer dél-komáromi család kapott élelmiszercsomagot a napokban

A város önkormányzata a jelenlegi járvány sújtotta időszakban még nagyobb fordít a rászoruló családok megsegítésére. Március 29-e és április 1-je között ismét tartós élelmiszert osztottak. A csomagokat a Tám-Pont Család-és Gyermekjóléti Intézmény munkatársai juttatták el nehezebb sorsú társainkhoz.

– Az önkormányzat ezúttal közel 2 és fél millió forint értékben támogatta a kezdeményezést. Az értesítettek a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett, előre egyeztetett időpontban, óránkénti beosztásban érkeztek. A támogatásban részesülőket a Család-és Gyermekjóléti Intézmény munkatársai szakmai szempontok alapján választották ki, figyelembe véve a család nagyságát és anyagi helyzetét. Ez alkalommal mintegy 500 család kapott tartósélelmiszer csomagot – tájékoztatott Vajda Bence, a Pénzügyi, Városfejlesztési, Egészségügyi és Szociális Bizottság elnöke.

Hozzátette, csakúgy, mint az elmúlt években, a dél-komáromi városvezetés a következő időszakban is, lehetőségeihez mérten, maximálisan támogatni kívánja a hátrányos helyzetű komáromi családokat.

A csomagokon kívül a Bocska Halászléfőzőüzem további 500 fagyasztott halászlé adagot is felajánlott az alkalomra.